Kitálalt a Fradi legendája, a drukkerek sem ismerik fel a csapatukat

Nem finomkodik kritikájával egykori csapata teljesítményének láttán Pinte Attila, a Fradi korábbi bajnok labdarúgója.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.10.
Fradi drukker hangsúlyozás

Pinte Attila szlovák válogatott labdarúgó annak idején a fradisták kedvence volt. A támadó 2000 őszén érkezett Budapestre, 2001-ben bajnoki címet is ünnepelhetett Csank János együttesével. A Felvidéken élő szlovákiai magyar labdarúgó is követi a Ferencváros idei szereplését, mely az NB I-ben megfelelő, eddig veretlen, a nemzetközi porondon azonban – az Európa Liga főtáblás szereplés ellenére – a vártnál gyengébb. Pinte öszegezése szerint ezen a nyáron túl jelentős a jövés-menés a Ferencvárosnál.

Egyik futballista megy, a másik jön, márpedig így rövid távon képtelenség a megfontolt csapatépítés” – szögezi le Pinte, akinek Patrik nevű 27 éves fia az NB I. hatodik fordulójában a Groupama Arénában a Fradi-Nyíregyháza (2-1) bajnokin két ziccert is elhibázott, pedig ha betalál, a hazaiak aligha nyernek. 

Azt hallom, lassan az ősfradista zöld-fehér drukkerek sem ismerik fel, hogy Pascal Jansen edző milyen arculatú együttest igyekszik összerakni. A BL-selejtezőben, majd az Európa Liga play-offban sem tűnt ütőképesnek a támadójáték, pedig minden adott ahhoz, hogy színvonalas futballt játsszon a csapat. Rokonpélda gyanánt a csehekkel hozakodnék elő: a Sparta és Slavia Praha is rendszeresen 3-4 évig építi együttesét, legfeljebb egy-egy új játékost hoz, és épít be, ezért nem véletlen, hogy a BL-ben jelenleg hol tartanak

– utal arra Pinte, hogy a Sparta idén főtáblás a BL-ben, a Slaviát pedig csak a francia Lille verte nehezen ki.

© Unger Tamás
Pinte Attila (jobbra) a drukkerek kedvence volt (Fotó: Unger Tamás)

A negatívumok hangsúlyozása mellett a dicsérő szóból kijut a dán Midtjyllandtól megvásárolt Stefan Gartenmann-nak, hiszen alig játszott a védelem középpontjában, de máris látható, van érzéke a kohézió megteremtésében, sőt, a Nyíregyházának remek gólt fejelt.

Gruber Zsombor megszerzésével szintén jó vásárt csinált az FTC-vezetés, mert remekül cselez, és ha majd fizikailag egy kicsivel jobban megerősödik, tudás dolgában megközelíti Varga Barnát is. Amire óriási szükség lenne, hiszen az új rendszerű Európa Ligában olyan riválisokkal találkozik a Jansen-csapat, melyek közül egyik sem tűnik verhetőnek” – véli Pinte Attila.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás