Dagad a botrány az olimpia után, visszaküldték a pocsék érmeket

Az ír kétpárevezős Daire Lynch, Philip Doyle duó kiakadt, és visszaküldte a bronzérmét a párizsi olimpia szervezőinek.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.08.24.
bronzérem Olimpia 2024 pocsék

A párizsi olimpia dobogós ír evezőseinek állítása szerint az érem úgy esik szét, mint egy olcsó csecsebecse. Daire Lynch elárulta a Marcának, a bronza olyan rossz állapotban van, hogy annak láttán honfitárs érmeszakemberek csak hitetlenkednek. Philip Doyle közelebbit árult el: a medáliája rétegei formálisan széthullanak. A bronzérmek az igazán selejtesek, a magjuk valójában ezüst, arról „hámlik le” a barna borítás. 

Visszaküldték az érmeket (Fotó: AFP)

Nyjah Huston amerikai gördeszkás volt az első sportember, aki a közösségi médiában felfújta a dolgot, bemutatta a bronzérmét, mely valóban ramatyul néz ki. A női szinkron műugrás brit harmadik helyezettje, Yasmine Harper elárulta, a bronzérme hátsó oldala egy hét után láthatóan veszített a színéből, fényéből, holott alig ér hozzá, csak olykor veszi nyakba az ismerőseinek mutogatni.

Viseltes Huston érme (Fotó: x)

Kérdés, erre mit lépnek az ügyben ludas franciák?

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, párizsi olimpiai delegációvezetőnk újságolta, magyar dobogósok részéről nem érkezett hasonló panasz.

Kaptunk egy körlevelet a NOB-tól, amelyben azt tudatják, ha efféle panaszunk adódik, a sportoló haladéktalanul küldje el a hibás érmét nemzeti olimpiai bizottságához, azt postázzák a NOB címére, és az érmet vagy kicserélik, vagy rendbehozzák

– nyilatkozta Fábián László a Metropolnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás