„Lerágtam a körmömet idegességemben” – Cserhalmi Györgyöt lenyűgözték párbajtőrvívóink

Nincs olyan vívóesemény a párizsi olimpián, amit Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművészünk kihagyott volna. A nemzet színésze, Cserhalmi György üzent Mick Jaggernek is.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.05.
Módosítva: 2024.08.05.
cserhalmi györgy Olimpia 2024 Mick Jagger párizsi olimpia 2024 párbajtőr

Izgatottan nézte végig Cserhalmi György az aranyérmet szerző magyar férfi párbajtőr-válogatott japánok elleni olimpiai csapatdöntőjét.

Cserhalmi György, a Nemzet Színésze a körmét is lerágta párbajtőrözőink olimpiai döntője láttán
Cserhalmi György, a nemzet színésze a körmét is lerágta párbajtőrözőink olimpiai döntője láttán – Fotó: Ripost

– A vívás olimpiai közvetítései előtt mindig szerét ejtettem, hogy szeretett unokáim lehetőleg ne zavarjanak – nyilatkozta a nemzet színésze, Cserhalmi György a Metropolnak a sportág olimpiai befejezését követően. – Így történt ez péntek este is, amikor 

az izgalmak izgalmát éltem át. Lerágtam a körmömet idegességemben, amíg Siklósi Gergely bevitte az első helyünket eredményező aranytust, amivel 26-25-re győztünk.

Cserhalmi György üzent Mick Jaggernek is

A neves művész kérésünkre sem emel ki senkit a bajnoki címet kiharcoló négy versenyzőnk közül.

Ez a mostani diadal a kollektíva diadala, hiba lenne sorrendiséget megállapítanom Andrásfi Tibor, Siklósi Gergely, Koch Máté és Nagy Dávid között. Emlékszem, ugyancsak a tévé segítségével lehettem szemtanúja a legutóbbi csapatdiadalunknak ebben a fegyvernemben, amikor ötvenkét éve, 1972-ben Fenyvesi Csabáék Münchenben nyertek. A néhai klasszis, Kulcsár Győző jó ismerősöm volt – mondta Cserhalmi György, aki lapunktól értesült arról, hogy a férfi kardcsapatok viadalán a Rolling Stones zenekar 81 éves ikonja, Mick Jagger nyolcesztendős kisfiával, Deveraux-val együtt nézte a páston zajló eseményeket. 

Mick Jagger és kisfia, Deveraux a lelátón
Mick Jagger és kisfia, Deveraux a lelátón – Fotó: AFP

Ez így helyes, és azt tanácsolom, a papa a fiát minél előbb vigye le az Egyesült Államokban a vívók közé, mert ez egy csodálatos sportág.

Végezetül emlékeztettük a nemzet színészét egy évekkel ezelőtti színészek-újságírók vívótalálkozóra, amelyiken kikapott Radnóti László magyar rádiós legendától, aki szenior világbajnok volt ebben a fegyvernemben. 

No, ez éppen fordítva történt, dokumentálni tudom, hogy én nyertem. Két tussal vezettem az asszóban, majd két kettős találatot követően 5-3-ra nyertem

– reagált Cserhalmi György.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás