Hősiesen küzdött, az Európa-ligában folytatja a Fradi

Sokkal jobban játszott a Ferencváros a Midtylland ellen a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A kétgólos hátrányát viszont nem tudta ledolgozni, Dibusz Dénesék így az Európa-ligában folytathatják.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.13.
Fradi Midtjylland Bajnokok Ligája-selejtező Groupama Aréna

A Ferencváros kétgólos hátrányból várhatta a Midtjylland elleni visszavágót a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Ibrahim Cissé góljával ugyan hamar visszajött a meccsbe a Fradi, elsősorban Elias Rafn Olafsson bravúrjaival nem tudott közelebb kerülni a továbbjutáshoz, a dán csapat ezt pedig góllal büntette. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a zöld-fehér mezes együttes az Európa-ligában folytatja a küzdelmeket.

Nagyot küzdött a Fradi, de nem jutott be a Bajnokok Ligája rájátszásába Fotó: Török Attila

Az első percekben rögtön jelezte Pascal Jansen együttese, hogy a párharc egyáltalán nem lefutott. A Fradi uralta a mérkőzést, agresszív, gyorspasszos játékával pedig a Midtjylland nem igazán tudott mit kezdeni. A 17. percben meg is született a vezetést, Ibrahim Cissé fejesét elsőre még védte Elias Rafn Olafsson kapus, a kipattanót azonban a francia könnyedén a kapuba passzolta. A két szélen Adama Traoré és Mohamed Ali Ben Romdhane is veszélyeztettek, utóbbi kifejezetten jól játszott az első 45 percben.

A második játékrész legelején Olafsson rögtön két hatalmasat védett, ezt pedig csapata meghálálta, az 50. percben Olivér Sorensen egyenlített. Ez a gól pedig megtörte a Fradi nagy lelkesedését, amely ezt követően már tudott olyan lendületesen játszani, mint előtte. A 96. percben még a játékvezető Raul Gustavónak felmutatta a piros lapot, ezzel az utolsó másodpercekre megfogyatkozott a csapat. A zöld-fehér mezes együttes játéka feljavult, hősiesen küzdött, de végül a dán bajnok bizonyult jobbnak.

A Fradi ezzel az Európa-ligában folytatja, ahol a rájátszásban a (bosnyák) Borac Banja Luka-Klaksvik (feröeri) párharc győztesével találkozik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás