Érzelmek vihara, gyászoló veterán ellen készülnek a magyar kézisek

Bomba formában készül Párizsra a férfi kézilabda-válogatott. Ott Dánia ígérkezik a legnehezebb ellenfélnek, benne egy nagy visszatérővel, a gyászoló Hans Lindberggel.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.14.
kézilabda Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 Hans Lindberg magyar válogatott

Női és férfi kézilabda-válogatottunk is értékes győzelemmel búcsúzott el a párizsi olimpia előtt a magyar közönségtől. A lányok 28-27-re, a fiúk 29-25-re legyőzték Szlovéniát. A két szövetségi kapitány mégis némileg ellentétesen értékelte a Győrben látottakat.

Sipos Adriánék jó formában készülnek az olimpiára
Sipos Adriánék jó formában készülnek az olimpiára            Fotó:  LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Míg Golovin Vlagyimir csak az első 17 perccel volt elégedett (akkor 14-5-re vezetett női csapatunk), a férfiak szakvezetője, Chema Rodríguez örömmel nyugtázta: "nagyon jó formában vagyunk".

A játékosok így értékelték a meccset:

A magyar válogatottra még két felkészülési mérkőzés vár az olimpia kezdetéig: Németországgal és Japánnal is Stuttgartban játszik (július 19-én és 20-án). A 26-án kezdődő olimpián aztán bitang nehéz csoportellenfelek várnak Chema csapatára: a B csoportban – időrendben – Egyiptom, Argentína, Norvégia, majd a két nagyágyú, Dánia és a házigazda Franciaország lesz az ellenfél (a hatból négy gárda jut tovább a negyeddöntőbe).

A világbajnok dánok keretében a minap fontos változás történt. A legutóbbi olimpián ezüstérmes, de sorozatban háromszoros vb-győztes utólag nevezte az ötkarikás játékokra a 42 éves Hans Lindberget, aki ezzel valóságos érzelmi hullámvasutat élt meg a közelmúltban. A német Bundesliga történetének gólrekordere (17 év alatt 3115 találatig jutott) Mads Hoxer Hangaard bokatörése miatt kapott mégis meghívót Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitánytól. Pedig pár hete még úgy kirostálta Lindberget, hogy a három tartalék közé sem nevezte. 

Lindberg már lemondott nagy céljáról, most mégis újabb esélyt kap az olimpián
Lindberg már lemondott nagy céljáról, most mégis újabb esélyt kap az olimpián       Fotó: TT News Agency via AFP

Ráadásul az olimpián kívül már mindent megnyert (többek között 2-2-szeres világ- és Európa-bajnok) jobbszélsőnek bő két hete váratlanul meghalt az édesapja.

– Nagyon furcsa nyár az idei. Először az mondták, nem tartozom a kerethez, aztán mégis megkérdezték, tudok-e menni az edzőtáborba. Apám halála persze mindent átírt. Most mégis késztülhetek az olimpiára, ami sokat jelent nekem: az egyik nagy célom volt, de már lemondtam róla. Nagyon dühös voltam, amikor kirostáltak, de most annál nagyobb az örömöm, hogy mégis esélyt kapok. Az utóbbi két hétben nem soat foglalkoztam a kézilabdával – ismerte el Lindberg, mielőtt pár napja edzésbe állt volna.

Az olimpiákon 2008-ban, Pekingben és 2012-ben, Londonban a negyeddöntőig jutott a dán válogatottal; 2016-ban, Rióban csak tartalék volt (Dánia akkor aranyat nyert...); 2021-ben, Tokióban pedig nem volt kerettag.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás