Marco Rossi elbúcsúzott a magyar játékosoktól: „Nem tudtam élvezni ezt az Eb-t”

Marco Rossit láthatóan megviselte a magyar fociválogatott Európa-bajnoki szereplése. Olyannyira, hogy egyelőre nem tud a jövőről gondolkozni. Vajon megy vagy marad a kapitány?



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.01.
Európa repedés foci Eb 2024 Marco Rossi

Két vereség és egy győzelem – a magyar válogatott csoportharmadikként esett ki a labdarúgó-Európa-bajnokságról. A gárda nem vallott szégyent, egyedül a nyitó, sváciak elleni meccs első félidejével nem tud elszámolni. A skótok elleni győzelem után még napokig reménykedhetett a továbbjutásban a csapat, a többi csoportban azonban nem a számunkra kedvező módon alakultak az eredmények. A búcsú után Marco Rossi a szokottnál jóval megtörtebben nyilatkozott az egész tornával, illetve a jövővel kapcsolatban.

– Nekem nehéz most a jövőre gondolnom rövid- és hosszútávon, tiszta fejjel kell megtennem, mert most inkább stresszes vagyok. Rosszul kezdtünk Svájc ellen, sőt borzalmasan az első félidőben, mint kiderült, ez volt a kulcs

mondta a hazautazás előtt Marco Rossi.

Rossi egyáltalán nem élvezte az Eb-t – Fotó: Mirkó István

Rossi emellett még elmondta, 2021-ben úgy érezte, a kiesés ellenére jól sikerült az Európa-bajnoki felkészülés. A mostani tornáról viszont alig marad kellemes emléke.

– Nem tudtam élvezni ezt az Eb-t. Ha ki kellene emelnem valamit, hogy mit élveztem, talán azt a pillanatot mondanám, amikor a játékvezető lefújta a Skócia elleni meccset. A legutóbbi Eb-hez képest a mostani Eb sokkal stresszesebb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem. Sokat gondolkodtam azon, mit kellett volna másként csinálni. Akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben. De igazából csak a Svájc elleni meccsre tudok gondolni – panaszkodott a kapitány.

A Nemzeti Sport időközben arról ír, repedések vannak a keretben, s Rossi állítólag úgy búcsúzott el a játékosoktól, nem tudja, hogy szeptemberben találkoznak-e egymással. Mindenesetre a magyar focinak nagy veszteség lenne, ha 2018 után távozna a kispadról a szövetségi kapitány, akinek 2025 végéig szól a szerződése a szövetséggel.

A Metropol a Facebook-oldalán megkérdezte az olvasókat, vajon menjen-e vagy maradjon a szakember? A válaszokat tekintve nem is kérdés, Rossira van szükségünk.

– Maradjon! Néhány játékos pedig mélyen nézzen magába!

– írta az egyik hozzászóló.

Valaki úgy érzi, bárhogy is dönt a szakember, abba bele kell törődni.

Maradjon, de az ő döntését kell elfogadni, akárhogy is dönt.

A hozzászólásokból kitűnik, az Eb semmit nem rontott Rossi hazai megítélésén.

Áldozatos munkát végez, amellett szereti a magyarokat, nem csupán munkahelynek tekinti. Ezt meg kell becsülni!

A válogatottra szeptembertől Nemzetek Ligája-meccsek várnak, jövőre pedig vb-selejtezők. Nyár végéig el kell dőlnie, hogy Rossival vagy nélküle.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás