Már a győzelem sem elég, Marco Rossi álmai véget érhetnek





Minimális esélye maradt a második hely megszerzésére csoportjában a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely világbajnoki selejtezőn péntek este San Marinót fogadja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.12.
vb-selejtező

Idei utolsó hazai mérkőzésén lép pályára péntek este a magyar válogatott. San Marinóval korábban ötször találkoztunk, és rendre minimum háromgólos győzelmet arattunk. Még gólt sem kaptunk a miniállam ellen.

Marco Rossi idén utoljára vezeti hazai környezetben a válogatottat Fotó: Nemzeti Sport

Minimális esély

A magyar válogatott pénteken hivatalosan is elbúcsúzhat a 2022-es katari világbajnokságon való részvételtől. Marco Rossi együttese San Marinót fogadja, de a győzelem mellett arra is szüksége lenne, hogy ugyancsak ma este, a lengyelek vereséget szenvedjenek Andorrában, illetve Albánia ne nyerjen Londonban Anglia ellen. Utóbbi kettőből a lengyelek kudarca nem tűnik reálisnak, vagyis a magyar csapatnak nincs saját kezében a sorsa, tényleg minimális az esélye a második hely megszerzésére. A magyar együttes hétfőn Lengyelországban zárják a sorozatot, könnyen lehet, hogy már tét nélküli mérkőzésen.

San Marinóra koncentrálnak

A nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság egyik magyar hőse, Fiola Attila elmondta, San Marino ellen kötelező a győzelem.

– Jelenleg még csak a San Marino elleni mérkőzésre készülünk, ezen a meccsen dominálnunk kell, és favorithoz méltóan, jó játékkal, magabiztosan megszerezni a három pontot – fogalmazott a hátvéd. – Varsóban egész más mérkőzésre van kilátás, biztosan többet kell majd védekeznünk, de a márciusi, budapesti mérkőzésből kiindulva bizakodó vagyok, úgy gondolom, esélyünk lehet egy jó eredmény elérésére.

Sportszerű szurkolást kérnek

– Nyomatékosan szeretném megkérni a szurkolókat, hogy semmilyen rasszista, antiszemita megnyilvánulás ne legyen. Megfelelően és sportszerűen buzdítsák a csapatot - mondta Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.

Kérése nem véletlen, a szeptemberi magyar-angol találkozón történt szurkolói rendbontások miatt két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az MLSZ-t. Emiatt októberben nézők nélkül fogadtuk Albániát, míg az ítélet második része felfüggesztett büntetés, amely újabb szabálysértés esetén lép életbe.

Vb-selejtező, 8. forduló

Magyarország-San Marino

Budapest, Puskás Aréna

péntek, 20.45, TV: M4 Sport

I csoport, 8. forduló után

1. Anglia 20 pont (24-3)

2. Lengyelország 17 pont (25-8)

3. Albánia 15 pont (11-7)

4. Magyarország 11 pont (13-12)

5. Andorra 6 pont (7-19)

6. San Marino 0 pont (1-32)

 





Ezeket olvastad már?
„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás