Ez még Messit is kihozta a sodrából, reagált a döbbenetes botrányra

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a botrányos Argentína–Marokkó olimpiai mérkőzés után. A lefújást követően Lionel Messi a közösségi oldalán üzent, Claudio Tapia, az Argentin Labdarúgó-szövetség elnöke pedig panaszt nyújtott be a FIFA-nál.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.26.
Olimpia 2024 Lionel Messi argentína párizsi olimpia 2024 Marokkó

Marokkónak és Argentínának is komoly szándékai vannak az idei olimpián a labdarúgásban, nem véletlen, hogy a két együttes csoporttalálkozója pikáns hangulatban telt. Marokkó 2-0-ra vezetett, ám Argentína szépített, majd ezt követően a 106. percben egyenlített. Innentől kezdve azonban kezdetét vette egy akkora káosz, aminek még most sincs lecsengése.

Lionel Messi is megszólalt a botrányos argentin meccsről – Fotó: AFP

Az egyenlítést követően marokkói szurkolók rohantak be a pályára, ami miatt meg kellett állítani az összecsapást. A csapatok két órán keresztül az öltözőben vártak a folytatásra, majd ezt követte egy VAR-vizsgálat, amely les miatt végül érvénytelenítette Cristian Medina gólját.

Lionel Messi nem vesz részt az ötkarikás játékokon, mivel nemrég még a Copa Américán játszott a nemzeti csapattal, de a véleményét a botrányos összecsapásról nem tudta magában tartani. Közösségi oldalán rövid, de annál lényegesebb üzenetet fogalmazott meg.

Hihetetlen

– írta Lionel Messi, aki nyilvánosan nagyon ritkán szólal meg vitatott döntésekről.

 Javier Mascherano, a válogatott szövetségi kapitánya arra panaszkodott, hogy a tornán az egyik edzés közben kirabolták őket, Thiago Almadának gyakorlatilag minden értéke eltűnt. Claudio Tapia, az Argentin Labdarúgó-szövetség elnöke szintén nem maradt csendben, és írásban jelezte, a szövetség panaszt nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).

„Sajnálatos, amit mi, argentinok ma átéltünk Saint-Étienne-ben. Majdnem két órát várakoztunk az öltözőben, hogy a pályát megszálló marokkói szurkolók és az argentin delegációt ért erőszak után játékosaink ismét kimenjenek a pályára bemelegíteni és folytassák a mérkőzést, egy olyan mérkőzést, amelyet fel kellett volna függeszteni. Ez teljes ostobaság, ami ellenkezik a versenyszabályokkal. Nem hangzott el a két csapat kapitányainak véleménye sem. Ők megértették, hogy a mérkőzést nem szabad folytatni. Az Argentin Labdarúgó-szövetség panaszt nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságához, hogy meghozzák a vonatkozó szabályozási intézkedéseket és szankciókat szabhassanak ki azokra, akik ennek nem felelnek meg” írta Claudio Tapia.

Argentína először Irak, majd Ukrajna ellen javíthat és harcolhatja ki a továbbjutást a csoportjából.

Az olimpia magyar szempontból csütörtök este a női kézisek franciák elleni meccsével kezdődött.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás