Döntetlen a skót-svájci meccsen, utolsó helyre csúszott vissza a magyar válogatott

Újabb öngóllal szerzett pontot a skót csapat Svájc ellen. A magyar válogatottnak vasárnap győznie kell az Eb-csoport harmadik helyének megszerzéséért.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.19.
Módosítva: 2024.06.20.
Skócia svájc foci Eb 2024 Xherdan Shaqiri

A német-magyar (2-0) meccs után csaptak össze a riválisaink: döntetlen született az Európa-bajnokság A csoportjának másik szerdai találkozóján.

Gólszépségversenyben győzött volna Shaqiri, de Skócia és Svájc is csak 1-1 pontot kapott a döntetlenért
Gólszépségversenyben győzött volna Shaqiri, de Skócia és Svájc is csak 1-1 pontot kapott a döntetlenért        Fotó: AFP

Az Eb-nyitányon cipóra vert (1-5) skótok a 13. percben öngóllal jutottak vezetéshez. Scott McTominay lövése a menteni igyekvő Fabian Schärről pattant a kapuba (1-0). Érdekesség, hogy a nyitómeccsen sem maguk gondoskodtak a becsületgóljukról: akkor német részről Antonio Rüdiger fejelt a saját hálójába. Most a svájciak nem késlekedtek a válasszal a túlsó kapunál sem, a 26. percben Xherdan Shaqiri egyenlített látványos góllal (1-1).

A második félidőben is többet támadtak a svájciak, a 67. percben mégis a szívósan küzdő Skócia került közelebb a vezető gólhoz: Grant Hanley fejelt a kapufára. Murat Yakin játékosai csak lesgólig jutottak, így az eredmény maradt 1-1-es döntetlen. Pontszerzésükkel a skótok megelőzték a magyar csapatot a tabellán, de a következő meccsen Szoboszlai Dominikék változtathatnak ezen és győzelemmel megszerezhetik a harmadik helyet.

Az A csoport állása: 1. Németország 6 pont (7-1), 2. Svájc 4 (4-2), 3. Skócia 1 (2-6), 4. Magyarország 0 (1-5).

A záró program vasárnap 21.00-tól: Skócia–Magyarország, Svájc–Németország 

Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőbe. A két meccs után még pont nélkül álló magyar válogatottnak erre még megvan az esélye. Ehhez vasárnap le kell győzni a skótokat, és bízni a kedvező eredményekben a többi csoportban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás