Későn hajráztunk, vereséggel kezdte az Eb-t a magyar válogatott

Túl sokba került az első félidei gyenge játék és a rengeteg hiba. Most nem sikerült talpra állni, de nincs még veszve semmi Szoboszlai Dominikéknak.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.06.15.
magyar válogatott Szoboszlai Dominik svájc foci Eb 2024

Ritka nagy izgalmak közepette, de Svájc elleni vereséggel kezdte Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a németországi torna A csoportjában.

Varga Barnabás szépítő gólja későn jött
Varga Barnabás szépítő gólja későn jött          Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Az Eb legfiatalabb csapatkapitánya, a 23 éves Szoboszlai Dominik vezette magyar csapatba kisebb meglepetésre az épphogy felépült Fiola Attila került be a még nem 100 százalékos Nego Loic helyére. Marco Rossi szövetségi kapitány két másik kérdőjeles poszton is a rutinra szavazott: Gulácsi Péter őrizte a kaput, előtte a védősor bal oldalán Szalai Attila játszott. Méghozzá a közel 50 ezres kölni stadionba őrületes hangulatot varázsoló, népes magyar szurkolótábor előtt!

Amilyen jó volt a hangulat a lelátón, olyan rosszul kezdődött a meccs a mieinknek a pályán. Egy kapu fölé szállt Sallai-lövés után, a 12. percben a leshatárról kilépő Kwadwo Duah gólját elsőre nem adta meg a játékvezető, de a videobíró szabályosnak ítélte (0-1). Továbbra is pontosabbak és veszélyesebbek voltak a svájciak, a 20. percben Kerkez és Szalai bakija után Gulácsi védett ziccert az Eb első bravúrjával. Amikor pedig már úgy tűnt, a fordulásig nem lesz még nagyobb baj a sok egyéni hibából és bizonytalankodásból, a szünet előtti percben Michael Aebischer a bal alsóba csavart (0-2).

A második félidőre beállt az Izrael elleni 3-0-s főpróbán remekelő Bolla Bendegúz, de továbbra is Gulácsi védésein múlt, hogy nem változott újra az eredmény. Idővel aztán egyre inkább magára talált a Rossi-csapat. Szoboszlai beadásából Varga Barnabás egy elrontott ziccer után, a 66. percben közeli fejessel szépített (1-2)!

Egy csapásra nyílt lett a meccs. Felváltva kerültek gólközelbe a csapatok, miközben mindkét kapitány cserékkel próbált nyerőt húzni. Nálunk beállt Kleinheisler, Dárdai és Ádám is az egyenlítés reményében, mégsem sikerült a pontmentés. Sőt, gy újabb védelmi hiba után, a 93. percben az ellenfél cserecsatára, Breel Embolo megadta a kegyelemdöfést (1-3).

Az A csoport másik meccsén a házigazda Németország pénteken 5-1-re lelépte Skócia csapatát az Eb müncheni nyitányán. A mieinknek van még lehetősége a javításra és a továbbjutásra (az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is nyolcaddöntőbe jut), jövő szerdán a német, vasárnap pedig a skót válogatott ellen.

Az A csoport állása:

1. Németország 3 pont (5-1)

2. Svájc 3 (3-1)

3. Magyarország 0 (1-3)

4. Skócia 0 (1-5)

A következő játéknap programja: Németország–Magyarország (szerda, 18.00, Stuttgart), Skócia–Svájc (szerda, 21.00, Köln).

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás