Öngól lett a vesztük, máris veszélybe került az Európa-bajnok

Talán nem túlzás kijelenteni, a spanyolok nyújtják eddig a legjobb teljesítményt a labdarúgó-Eb-n. Miközben a legyőzött olaszok az életben maradásért harcolhatnak majd.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.06.20.
spanyolország foci Eb 2024 Olaszország

Gond nélkül lett első az Európa-bajnokság halálcsoportjában a spanyol fociválogatott. A gárda a nyitányon 3-0-ra intézte el a horvátokat, majd a második fordulóban a címvédő olaszoknak sem kegyelmeztek. A spanyolok a gelsenkircheni összecsapáson végig jobban fociztak a riválisuknál, s ha egy öngóllal is, de 1-0-ra megnyerték a találkozót. Az 55. percben Riccardo Calafiori volt az, aki a saját kapujába csúsztatta a labdát.

Euro 2024: Spain - Italy
Donnarumma kapusnak esélye sem volt a hárításra Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A spanyolok már a csoportkör elején jelezték, valósan az aranyesélyeik a németországi viadalon. Ezzel szemben az olaszoknak a záró körben teperniük kell a nyolcaddöntőért. Ha kikapnak a horvátoktól, akkor legrosszabb esetben visszacsúszhatnak a negyedik helyre is, de harmadikként is aggódniuk kell majd a továbbjutásért.

Apró érdekesség, Gelsenkirchenben olyan hideg volt a meccs estéjén, hogy a drukkerek hangulatát is lehűtötte az időjárás.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás