Új rekord és gólpassz: házi feladat előtt villogott az Eb csodagyereke

Spanyolország simán verte a kapu előtt impotens horvátokat. A gólokat a rutinos csapattársak szerezték, de gólpasszig jutott a 16 éves Lamine Yamal. Utána ünneplés helyett várt rá a házi feladat?



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.15.
Módosítva: 2024.06.15.
spanyolország foci Eb 2024 Horvátország csodagyerek

A németországi Európa-bajnokság második játéknapja – a magyar-svájci (1-3) meccs után – meghozta a torna első rangadóját is: a B csoport első meccsén, Berlinben a végső győzelemre is esélyes spanyol labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a nagy tornákon minden bravúrra képes, de most a kapu előtt elátkozott horvátokat.

A 16 éves iskolás, Yamal gólpasszt adott az Eb-n Carvajalnak - aztán ünneplés helyett ment házi feladatot írni?
A 16 éves iskolás, Yamal gólpasszt adott az Eb-n Carvajalnak - aztán ünneplés helyett ment házi feladatot írni?        Fotó: Anadolu via AFP

A nagy öregekkel, tapasztalt klasszisokkal (gondoljunk csak a Real Madrid 38 éves középpályására, Luka Modricra) szemben egy sor fiatalra építő Spanyolország a 29. percben mégis egy rutinos sztárja, a 31 éves Álvaro Morata révén került előnybe (1-0). Három perccel később aztán Fabián Ruiz már meg is duplázta a spanyol előnyt (2-0). A horvátok mindkét kapott gól után nagy helyzetet rontottak. Míg ők sorra hibázták el a lehetőségeiket, a szünet előtt még a 32 éves Dani Carvajal 3-0-ra alakította az eredményt – méghozzá Lamine Yamal beadásából!

A barcelonai csodagyerek 16 éves és 338 napos létére a spanyol kezdőcsapatban minden idők legfiatalabb játékosa lett az Eb-k 1960 óta íródó történetében. 

A fogszabályozós, tizedikes iskolás piaci értéke már 90 millió euró (36 milliárd forint) a Transfermarktnál. Ez már a 8. meccse volt a spanyol válogatottban, sőt a horvátok elleni gólpassza előtt szerzett már gólokat is a Grúzia, majd a Ciprus elleni Eb-selejtezőkön.

Viszem magammal a házi feladatomat az Eb-re. 

(...) Remélem, a tanárok nem fognak megharagudni, hogy most nem leszek ott... – nyilatkozta a minap Yamal.

A B csoport másik meccsén az Eb-címvédő olaszok Albánia ellen kezdenek Dortmundban (21.00, tv: M4 Sport).

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás