"Vállalom a felelősséget" - kiáll testvére mellett Szilágyi Áron edzője

Két év szünet után ismét Eb-aranyérmet szerzett férfi kardválogatottunk. Tette ezt úgy, hogy pár nappal korábban meglepetésre az egyéni viadal után egyetlen sportolónk sem állt dobogón.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.25.
vívás aranyérem kardcsapat eb

Újra aranyérmet szerzett Európa-bajnokságon a férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Gémesi Csanád és Decsi Tamás). Ezzel a csapatelsőséggel véglegessé vált, hogy a párizsi olimpián a negyeddöntőben azokkal az olaszokkal kezdünk, akiktől a tokiói elődöntőben vereséget szenvedtünk, árulja el Decsi András vezetőedző a Metropolnak. 

Bár a szaktekintély fejét különösebben nem fájdítja a háttérben ellene folyó áskálódás, az, hogy öccse, Decsi Tamás állítólag már nem hozza magát megfelelő szinten kardválogatottunkban, és emiatt időszerű lenne a lecserélése, de erre azért reagál:

Ez nem egy kívánsághangverseny, az öcsém az elmúlt években éppen elég világversenyen bizonyította rátermettségét. A vele kapcsolatosan másként gondolkodók véleményéről hallok, de hadd tudassam velük is: csapatösszeállítási kérdésekben a felelős szakember én vagyok, következésképpen Decsi Tamás továbbra is válogatottam tagjaként készül a párizsi olimpiára. Ezért a döntésemért vállalom a teljes felelősséget.

A győztes csapat és a stáb Fotó: @PHOTOPAVIA

A szakvezető elégedett, hogy a sérült világ- és Európa-bajnok Szatmári András helyén pástra lépett Rabb Krisztián pompásan hozta magát.  Azt őszintén reméli, hogy a bokacsonttörése után már tréningező Szatmári vállalja a Párizsig hátralévő felkészülést.

- Ez majd kiderül, amikor valamennyi fegyvernem magyar válogatott versenyzője hamarosan elutazik a híres osztrák síelőhely, Schladming magaslati edzőtáborába. András akkor kerül be a megszokott „kezdőcsapatomba”, ha tökéletesen hadra fogható lesz - mondta Decsi.

Felvetésünkre, vajon mi történik akkor, ha Szatmári mégsem épül fel, a szakvezető azt válaszolja, hogy ez esetben Rabb helyettesítheti. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás