„Ez egy fantasztikus hely" – az olimpikonokat is lenyűgözte a Városligeti Sportcentrum





Olimpikonok árulták el, miért imádják a ligetet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.17.
Módosítva: 2024.04.22.
Városliget Sportcentrum Szatmári András Budapest

A Városliget megkérdőjelezhetetlenül Budapest legnépszerűbb helyszíne, ha az ember egy kis kikapcsolódásra vágyik. Van itt lehetőség pihenésre, feltöltődésre, művelődésre és sportolásra is. A 2020 őszén átadott Városligeti Sportcentrumot évente több százezren használják, köztük a magyar olimpikonok is.

Liget Sportcentrum
Fotó: ligetbudapest.hu

A Ripost beszámolója szerint kivilágított pályák, korszerű öltözők és ingyenesen használható eszközök várják a Városligetben sportolni vágyókat 2020 ősze óta, amikor átadták az új Sportcentrumot a város szívében. Ezzel a liget valódi közösségi helyszínné vált, hiszen rengeteg pálya és eszköz ingyenesen elérhető, a kialakításkor pedig arra is figyeltek, hogy azok nagy részét a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal igénybe tudják venni.

A Sportcentrum több mint három és fél hektáron, 36 000 m²-es területen fekszik, és több ezer sportolót vonz a ligetbe. Egy kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az ízületeket kímélő – rekortánborítású, teljes hosszában kivilágított futópálya is várja a futás szerelmeseit. A fák között kanyargó, rendkívül hangulatos vonalvezetésű pálya belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztek el a sérülések elkerülése végett, a nyomvonal mellett pedig számos ivókút szolgáltatja a frissítést. Aki ide jár, az összefuthat akár híres magyar olimpikonokkal is a Városligetben.

Szatmári András olimpiai bronzérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó maga is rendszeresen kijár a ligetbe, akár sportolni is, ha belefér az idejébe.

Ez egy fantasztikus hely, csak szét kell nézni és máris megjön az ember kedve a sportoláshoz. Ha az én időmbe belefér, hétvégente magam is kijövök futni egyet és erősíteni a parkokba

– mondta el a Ripostnak Szatmári András, akivel egyetért Szűcs Luca is, a magyar női kardcsapat tagja. 

„Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy ha jó idő van, akkor nem kell konditerembe menni, hanem ki lehet jönni a szabadba. Én régebben jártam ide futni az edzőmmel, így közel áll a szívemhez. Sokkal modernebb és színvonalasabb lett, mint volt, és bárki számára elérhető” – hangsúlyozta Szűcs Luca.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: "Békét kell teremteni" – Kaposváron folytatódott az országjárás

Orbán Viktor: "Békét kell teremteni" – Kaposváron folytatódott az országjárás

Rémület Budapesten: Felmászott egy ember a Szabadság hídra, azonnal rohantak a tűzoltók

Rémület Budapesten: Felmászott egy ember a Szabadság hídra, azonnal rohantak a tűzoltók

Hatalmas karambol a XVII. kerületben, fel kell darabolni az egyik autóra dőlt fát

Hatalmas karambol a XVII. kerületben, fel kell darabolni az egyik autóra dőlt fát

Németh Szilárd: "Hatalmas a tét, béke vagy háború"

Németh Szilárd: "Hatalmas a tét, béke vagy háború"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás