"Majdnem elaludtam az unalomtól" - kifakadt a magyar legenda a foci-Eb miatt

Befejeződtek a csoportküzdelmek a németországi labdarúgó-Eb-n, s a továbbjutókra a nyolcaddöntő, s az egyenes kieséses szakasza vár. Magyarország sajnos már elbúcsúzott a tornától. Lapunk Fazekas Lászlóval, kilencvenkétszeres válogatott csatárral beszélgetett az eddig látottakról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.29.
Fazekas László Foci EB foci Eb 2024 tévé torna

A jelenleg Spanyolországban élő Fazekas László a Metropolnak elárulta, egyáltalán nem elégedett a tornán eddig látottaktól. S nem csak azért, mert a magyarok kiestek.

Kevés csapat nyújtott valamit. Bevallom, nem egy meccs volt, amelyen a szó szoros értelemben majdnem elaludtam az unalomtól. De azért remélem, most jobb folytatás következik, hiszen az egyenes kiesés szakaszban már nem lehet taktikázni

 - mondta az olimpiai bajnok klasszis. 

Fazekas azt is elmondta, úgy látja, nagyon kevés a klasszis játékos, és szinte minden futballistát csak az motivál, hogy jaj, csak el ne adja a labdát. 

A játék sokat veszített szépségéből, eltűnni látszik a játékossága, nem egy mérkőzésen megesett, hogy gyakorta húsz focista volt az egyik térfélen, és az is, hogy a küzdelem a két tizenhatos között zajlott. Ez minden, csak nem a klasszikus foci. Ami pozitívum viszont, az a hangulat. Eleve az, hogy minden találkozó telt ház előtt zajlik, ámbár a szurkolók éppen ezért is megérdemelnék, hogy jobban kiszolgálják őket.

Fazekas László tévén követi az eseményeket Fotó: Grnák László

 

Az újpestiek legendája kitért a magyar válogatottra is. Ő is azon a véleményen van, hogy a svájciak ellen sok minden elveszett.

- A svájciak elleni első félidőt felejtsük el. A németek ellen pedig a játékvezető az első gól megadásával komoly mértékben belenyúlt a meccsbe. Sajnos, mi magyarok néhányszor már megjártuk a bírókkal, hiszen az argentin vébén, majd a spanyolon is megszenvedtük a bíráskodást. Az az érzésem, hogy a játékvezetőknek mintha kiadták volna, hogy a házigazdának tovább kell jutniuk.

Egyébként az egykori kiváló támadó azt is elmondta, hogy a spanyol tengerparton tévén figyeli az Eb-t, és azt tapasztalja, arrafelé nincs fociláz. Ugyanakkor hozzátette, az is igaz, hogy ott a turisták sokkal inkább a napfényre és a tengerre vágynak, mintsem jó, vagyrossz meccsekre.

- A spanyol válogatott viszont nagyon jó benyomást tett eddig rám - folytatta Fazekas -, a belgától viszont javulást várok. Sajnáltam a belga csatárt, Lukakut, mert akárhány gólt rúgott eddig, valamennyit visszavonták. Talán az egyenes kiesés szakaszban ez megváltozik - mondta Fazekas, aki szerint jó esély van a németek végső sikerére.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás