„Pár meccs után újra itt lesz Pál” – Dárdait máris visszavárják a Hertha-szurkolók

Bemutatta Dárdai Pál utódját a Hertha. Nem mindenki boldog. A szurkolók zöme a 10. fordulóra saccolja, hogy negyedszer is a magyar klublegenda veszi át a csapatot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.07.
Módosítva: 2024.06.07.
Dárdai Pál Hertha edző sportfogadás szurkolók

Csütörtökön este hivatalosan bejelentették, hogy Cristian Fiél (teljes nevén: Cristian Ramon Fiél Casanova) a Hertha BSC labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Miután a kiesést követő átmeneti évben a német másodosztály 9. helyén végzett a csapatával, Dárdai Pállal nem hosszabbítottak szerződést, inkább kinevezték a helyére a 8 ponttal mögöttük 12. helyezett Nürnberg trénerét. Miután élő szerződése volt, még fizettek is érte 500 ezer eurót (195 millió forint). A Hertha-szurkolók többsége persze bizalommal fogadta – mi mást tehetne? –, de az internetes hozzászólások alapján sokan máris visszavárják Dárdait a kispadra.

Fiél (balra) és Dárdai a márciusi Hertha-Nürnberg (3-3) meccsen
Fiél (balra) és Dárdai a márciusi Hertha–Nürnberg (3-3) meccsen (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

„Olyan edzőt kerestünk, aki bátor és támadó futballt játszat, akinek van másodosztályú tapasztalata, és segíti a fiatal játékosok fejlődését. Cristian jól illeszkedik az utunkhoz az offenzív és domináns elképzelésével, valamint az egyenes és nyílt stílusával” – sorolta Benjamin Weber sportigazgató az érveket, amelyeket akár Dárdairól is elmondhatott volna. Korábban, az élvonalban sokan kritizálták a Dárdai-csapat gyengébb támadójátékát, de idén sokkal inkább a kapott gólokkal (59) volt baj, miközben a 69 szerzett találat az egész mezőnyben a második legtöbb volt, és Haris Tabakovic személyében az egyik társgólkirályt is a Hertha adta.

Noha Thomas E. Herrich ügyvezető az álomjelöltként beszélt a spanyol származású, de Németországban született Fiélről, a kommentelők sora emlegette máris Dárdai Pál újabb visszatérését.

Lucas: „Fiél takarodj! Szóval Pál már a 10. fordulóban újra itt lesz. Kérlek, drága Istenem, legyen itt minél gyorsabban a 10. forduló!”;

Michael: „Na igen, pár meccs után újra itt lesz Pál”;

Taubi: „Ezzel biztossá vált: legkésőbb télen újra Dárdai az edző!”;

Buddha: „Máris örülök Pál visszatérésének!”;

Sören: „Akkor tehát 10 meccs után: Isten hozott újra, Dárdai Pál!”;

Norman: „Ez elszomorító, ezért tették ki Dárdait? Nagyon dühítő”;

Satoru: „No Dárdai, no party”;

Falkus: „Dárdainak van egy visszatérési opciója a 10. forduló utánra”;

Jan: „Akkor inkább megtartották volna Dárdait!”;

Michu: „És miatta küldték el Dárdait. A Hertha vezetősége keményen dolgozik a harmadosztályért. És még fizettek is érte”

sorjáznak a méltatlankodó hozzászólások a Hertha hivatalos X- (korábban Twitter) és Facebook-oldalán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás