Durva támadás: a Fradit faképnél hagyó Sztankovicsot máris kikezdték Oroszországban

Nem örül Dejan Sztankovics megbízásának a klub legendája. Egykori játétosként nagyra tartja, de az edzői sikereit nem tartja meggyőzőnek Dmitrij Alenyicsev.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.05.26.
Dejan Sztankovics Szpartak Moszkva Fradi kritika

Amilyen viharosan távozott a Ferencváros labdarúgócsapatának éléről Dejan Sztankovics (a Paks elleni Magyar Kupa-kudarc után, de még az Újpest elleni szezonzáró előtt), olyan nehéz dolga lesz Moszkvában, hogy elfogadtassa magát a Szpartak új edzőjeként. A 45 éves szerb szakember kinevezését keményen kritizálta a 22-szeres orosz (és szovjet) bajnokcsapat korábbi klasszis játékosa, majd edzője, Dmitrij Alenyicsev.

Kételkedik Sztankovics dzői képességeiben a Szpartak korábbi sikeres focistája, majd edzője
Kételkedik Sztankovics edzői képességeiben a Szpartak korábbi sikeres focistája, majd edzője
 Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A José Mourinho vezette Portóval UEFA-kupát és Bajnokok Ligáját nyert, előtte a Szpartakkal 4-szeres bajnok Alenyicsev szavaiból kiderült, hogy kicsit sem lelkesedik Sztankovics kinevezéséért.

„A barátaimnak azt mondtam, hogy a Szpartak valószínűleg Portugáliából vagy Spanyolországból szerződtet majd edzőt, de hozzátettem: balkáni edzőre is számíthatnak. (Vladimir) Ivics és (Szlavisa) Jokanovics már dolgozott Oroszországban, (Szasa) Ilics pedig már itt van a Nyizsnyij Novgorodnál. A Szpartak sportigazgatója a portugál (Tomás) Amaral, ő tehetett volna a portugál vagy a spanyol vonalra, mégis Dejan Sztankovicsra esett a választása. Ő kétségkívül nagyszerű személyiség volt játékosként. 16 szezont töltött a Lazióban és az Interben. Megnyert mindent, amit csak lehet, erre kár is szót vesztegetni.”

Egykori labdarúgóként nagy tiszteletet érdemel, de edzőként semmit sem mondhatok el róla. Nyert ugyan trófeákat a Ferencvárossal és előtte a Crvena zvezdával, de szerintem ezekben az országokban különösebb erőfeszítés nélkül lehet bajnokságot nyerni. Sztankovicsnak meglehetősen könnyű dolga volt Magyarországon és Szerbiában.

„Azt viszont nehéz megmondani, hogyan alakulnak a dolgok a Szpartaknál. Jósolni nem akarok, majd meglátjuk. Remélem, kitölti a szerződését, mert a szurkolók már belefáradtak a kudarcokba!” – mondta Alenyicsev.

A rekordbajnok Szpartak idén csak az 5. helyen végzett az orosz Premjer-ligában (azt sorozatban hatodszor nyerte meg a szentpétervári Zenit), legutóbb 2017-ben nyert aranyat.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás