Szoboszlaira számít vagy sem az új edző? Így festhet ősztől az átformált Liverpool

Jelentős változásokat hozhat a csapatba Arne Slot. Ezek jó eséllyel érintik Szoboszlai Dominik feladatkörét is.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.23.
Szoboszlai Dominik Arne Slot Julian Jenner sportfogadás liverpool

Liverpoolban mindenkit, így Szoboszlai Dominikot is új helyzet elé állítja Jürgen Klopp vezetőedző távozása és a helyére kinevezett Arne Slot érkezése. A Feyenoordtól kivásárolt 45 éves holland tréner elképzeléseiről egyelőre csak találgatni lehet, és mi, magyarok érthetően arra vagyunk a leginkább kíváncsiak, hogy válogatott légiósunk számára hogyan sülhet el az edzőcsere. A Goal.com szerint Szoboszlai nagyon is jól járhat a változással.

Szoboszlai eddig a 8-as posztján játszott, de az új edző csapatában ő lehet a 10-es?
Szoboszlai eddig a 8-as posztján játszott, de az új edző csapatában ő lehet a 10-es?      Fotó: AFP

A labdarúgó-szakportál elemzésének már a címéből is kiderül: a legfőbb változások azok lehetnek, hogy Slot a 2024/25-ös szezonban a középpályán számíthat majd az eddig jobbhátvédként bevetett Trent Alexander-Arnoldra, és az ideinél kötetlenebb és támadóbb szerepben Szoboszlaira.

„A magyar válogatott csapatkapitánya a szezon második felében kicsit viszaesett – a sérülések tagadhatatlanul megtörték a lendületét –, de rendelkezik azzal a cselezési képességgel, passzjátékkal és ami a legfontosabb, munkabírással, amit Slot szeret egy támadó középpályásban"

– olvasható az elemzésben.

Ezzel egybevág a korábbi Fradi- és Diósgyőr-focista, Julian Jenner véleménye. A jelenleg a ZTE utánpótlásában dolgozó holland korábban Bredában a csapattársa, majd az Alkmaarnál edzőkollégája volt az új Liverpool-szakvezetőnek. Ő is amondó, hogy Slot jó hatással lesz Szoboszlai pályafutására.

– Szoboszlai még jobb játékossá válhat Arne Slot irányítása alatt. Labdatartásra épülő filozófiát használ, akárcsak Pep Guardiola a Manchester Citynél, így hamar nagyobb szerephez juthat Szoboszlai a középpályán – mondta Jenner az M4 Sportnak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás