Óriási összegekről beszélnek: teljesülhet Marco Rossi kulcsemberének álma

Angol, olasz és spanyol klubok figyelik Sallai Rolandot. Óriási összeget remél érte a Freiburg, pláne egy jó Eb-szereplés után. Szoboszlai Dominik után a második legdrágábban elkelt magyar futballista lehet.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.29.
Sallai Roland Bundesliga Freiburg bologna sportfogadás

Hat év múltán, idén nyáron Sallai Roland minden valószínűség szerint továbbáll Freiburgból. Válogatott futballistánk évek óta kacérkodik azzal, hogy még előkelőbb csapathoz lépjen tovább, és a Bild értesülése szerint most a német klubja vezetői is az eladása mellett döntöttek.

Sallai Roland a szíve szerint nyáron angol klubba igazolna, többen figyelik is
Sallai Rolandtól jó pénzért megválna nyáron a Freiburg     Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

– Egy játékost mindenképpen el fogunk adni, mert helyes néha változtatni a dolgokon, és nem szabad elszalasztani a megfelelő időpontot, hogy bevételt szerezzünk mondta nemrég konkrét nevet nem említve Jochen Saier sportigazgató, a német sportsajtó szerint alighanem Sallaira utalva.

Egyrészt azért is ideje pénzzé tenniük a klub egyik legnagyobb értékét, mert a Freiburg a Bundesliga 10. helyezettjeként lemaradt a nemzetközi kupaszereplésről, így a kieső bevételek miatt meg kell húzniuk a nadrágszíjat. Másrészt 2025 nyarán lejár Sallai szerződése, így most utoljára kaphatnak érte jelentős összeget.

A németek 2018-ban 4,5 millió eurót (1,7 milliárd forint) fizettek a magyar légiósért a ciprusi APOEL-nek, most viszont 20 millió eurót (7,7 milliárd forint) remélnek érte. Kivált, ha jól teljesít a két hét múlva kezdődő németországi Európa-bajnokságon. Ezzel az összeggel ő lenne minden idők második legdrágábban elkelt magyar futballistája.

A legdrágább magyar játékosokat érintő átigazolások

1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig–Liverpool, 2023) 70 millió euró (27 milliárd forint);

2. Szoboszlai Dominik (Salzburg–RB Leipzig, 2020) 36 millió euró (13,9 milliárd forint);

3. Dzsudzsák Balázs (Anzsi–Dinamo Moszkva, 2012) 19 millió euró (7,3 milliárd forint);

4. Kerkez Milos (Alkmaar–Bournemouth, 2023) 17,87 millió euró (6,9 milliárd forint);

5. Dzsudzsák Balázs (PSV–Anzsi, 2011) 14 millió euró (5,4 milliárd forint).

(Forrás: Transfermarkt)

Sallai régóta az angol Premier League valamely erős szereplőjéhez vágyik, de angol csapatokon (leginkább a West Ham Unitedről cikkeznek) kívül spanyolok (például a Sevilla) és olaszok is érdeklődnek iránta. A légióskodása kezdetén a Palermóval már a Serie A-ban szerepelt magyar focistát évek óta összeboronálják többek között a Lazióval, most viszont a Bajnokok Ligája-főtáblára készülő Bologna lehet rá vevő, amely tavaly nyáron már közel volt a megszerzéséhez.

A 2023/24-es szezonban a veretlenül német bajnok Leverkusen és a spanyol bronzérmes Girona (a magyar U21-es válogatott Yaakobishvili Antal csapata) mellett az olasz ötödikként BL-résztvevő Bologna szállította az európai topligák egyik legnagyobb meglepetését. Más kérdés, hogy az ünnepelt edző, Thiago Motta már bejelentette a távozását, és több húzóembere is válogathat a sztárklubok ajánlatai között.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás