Pokoli ijedség, Marco Rossinak azonnal el kellett hagynia az otthonát

Kimenekültek az emberek a házakból a délolasz városkában. Marco Rossiék közelében volt a Nápoly környéki földrengés epicentruma.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.22.
Marco Rossi Nápoly sportfogadás földrengés

Marco Rossi kedden már a RangAdó-gálán adta át Bognár Györgynek a legjobb NB I-es edzőnek járó díjat, de előző nap még Nápolyhoz közeli otthonában élte át az utóbbi 40 év legnagyobb földrengését.

Marco Rossi egy korábbi felvételen Pozzuoliban
Marco Rossi egy korábbi felvételen Pozzuoliban – Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Amikor este kicsit erősödtek a rengések, elhagytuk a házat és éjfélkor mentünk vissza

– nyilatkozta egy nápolyi rádióban Rossi.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott olasz–magyar szövetségi kapitánya Pozzuoliban él a családjával (már amikor otthon vannak), amelytől csak 3 kilométerre volt a rengések epicentruma.

A város melletti Campi Flegrei (a sokatmondó név magyarul: „Lángoló mezők”) szupervulkán alatt előbb kora este 3,5-es, majd 20.10 perckor 4,4-es erősségű rengést észleltek. Szerencsére viszonylag enyhe károkat okozott a városban, de a gyakori földmozgásokhoz szokott lakosok körében is nagy volt a riadalom. 

Megrepedtek falak, leomlottak párkányok, a boltokban leestek az áruk a polcokról. 

A Campi Flegrei legutóbbi nagy kitörése 1538-ban volt, de a térségében 2022 óta a szeizmikus aktivitás növekedését észlelik. Ez vulkanológusok szerint gázok vagy a felszín alatti magma felgyülemlését jelezheti. Az úgynevezett „vörös zónában” több mint félmillió ember él, az olasz katasztrófavédelem idén nekilátott a terület kiürítéséről szóló terv átdolgozásának.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás