Igazi sikersztori, a Fradi-ikon unokája lőtte NB I-be a Nyíregyházát





A Fradi-legenda Ebedli Zoltán unokája, Kovácsréti Márk biztosította be a Nyíregyháza élvonalbeli tagságát, ugyanis a Gyirmót elleni NB II-es futballmeccsen két 11-est is értékesített.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.08.
Módosítva: 2024.05.08.
Nyíregyháza OTP Bank Liga Ebedli Zoltán Kovácsréti Márk sportfogadás

A volt Fradi-ász Ebedli Zoltán lányának fia erős idegzetű. Kovácsréti Márk elárulta, azért jelölték ki ítélet-végrehajtónak, mert a korábbi meccseken két-három társa is hibázott.

Kovácsréti Márk
Kovácsréti Márk (középen) remek szezont produkál – Fotó: Kovacs Peter

– Az első lövésem előtt éreztem, egygólos hátrányunknál  illik a hálóba találni, ezért az általam begyakorolt módon és irányba lőttem el a labdát – emlékezett Kovácsréti Márk. Mivel újabb négy perc elteltével ismét büntetőt jelzett a bíró, megint nekiveselkedtem, de akkor már kivártam a kapus utolsó reakcióját. Jól döntöttem, mert az a labda is bement, 0-1-es állás után fordítottam, és végül 3-1-re nyertünk. 

Emlékezetes sikertörténet a nyírségieké, hiszen 2015 után folytathatják ismét a felsőházban. Az Ebedli unoka Kisvárda- és MTK-futballistaként már szerepelt az NB I-ben, de nyáron nem szándékozik a szabolcsi fővárosból távozni, azaz a hátralévő egy idényét kitölti. Méghozzá szemmel láthatóan markos legényként, mert mint elárulta, 70-80 kilós tárcsákkal súlyt emel.

– Értelemszerűen még nem készült el az élvonalbeli sorsolás, de ifjú korom klubja, a Fradi Groupama Arénájában élvezet lesz ismét szerepelni. Nem bánnám, ha kétszer is az Üllői úton kellene játszanunk Varga Barnáék ellen.

Ez esetben a nagypapa is láthatná Márkot az Üllői úton, tudniillik ilyen esetekben elhalmozza unokáját jótanáccsal. Arra a kérdésünkre, vajon érkeznek-e új labdarúgók Szabolcsba, Márk nem tudja a választ, viszont hangsúlyozta, hamarosan elkészül az új nyíregyházi stadionjuk.

Ennyire futballkedvelő drukkerhad, mint a miénk, kevés van az országban. Kötelességünk lesz kiszolgálni őket, már csak azért is, mert vezető állásból kikaptunk a zöld-fehérektől a Magyar Kupa elődöntőjében, ami engem 2-3 napig erősen nyomasztott

– tette hozzá. És mivel ifjabb korában a Ferencváros mellett Újpesten is futballozott, érthető volt a megkönnyebbülése akkor, amikor a fővárosi lila-fehérek az NB I. 31. fordulójában 7-0-ra verve a Diósgyőrt, biztosították bennmaradásukat.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás