Ki emlékszik még rá? Végleg távozhat a Fradi csatára

Az elmúlt években sehol sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Fortune Bassey. A hivatalosan még a Ferencvároshoz tartozó támadó legutóbbi kölcsönidőszaka viszont nem sikerült rosszul, így könnyen lehet, hogy Izraelben maradhat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.31.
Fortune Bassey Fradi átigazolás sportfogadás Izrael

Fortune Bassey bő két évvel ezelőtt óriási reményekkel érkezett meg a Ferencvároshoz. A nigériai középcsatár még a 2021-es őszi szezonban ért el kilenc találatot a cseh élvonalban, ami miatt 2022 telén a Fradi 1,5 millió eurót (560 millió forint) sem sajnált érte. Azóta viszont teljesen elvesztette a fonalat, a zöld-fehér mezes együttes a két sikertelen kölcsönbeadása után harmadszor is ideiglenesen megvált tőle, tavaly nyáron az izraeli Hapoel Petah Tikva csapott le rá.

20220725_15_KAR
Fortune Bassey maradhat Izraelben (Fotó: Árvai Károly)

Az együttes végül az élvonal utolsó helyén zárt, ezzel jövőre már csupán a másodosztályban folytathatja. Bassey 26 bajnoki alatt négy gólig és egy gólpasszig jutott. Ez szintén nem világverő statisztika, ellenben a 25 éves támadó az egész évben élvezte a bizalmat. 23-szor volt kezdő, átlagosan pedig 73 percnyi játéklehetőség jutott neki. Még azt is elnézte neki a klub, hogy januárban a Bnei Sakhnin elleni, 1-1-s döntetlennel végződött összecsapáson nem volt hajlandó bemelegíteni, és csak hosszas rábeszélés után végezte el a feladatokat.

Bassey tehát játékba lendült Izraelben és úgy néz ki, hogy jövőre is maradhat az országban. Sajtóhírek szerint az élvonalbeli Maccabi Netanya érdeklődik iránta. A Fradinál nehezen elképzelhető, hogy új esélyt kaphat, miután Varga Barnabás, Kenan Kodro, Edgar Szevikjan és Alekszandar Pesics is előtte lenne a rangsorban. Bassey értéke az elmúlt hónapokban minimálisan, de emelkedett. A Transfermarkt jelenleg 500 ezer euróra (193 millió forint) taksálja.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás