Elkezdődött a nagytakarítás, ők távozhatnak a Fradiból

A tíz új átigazolással igencsak nagyra duzzadt a Ferencváros labdarúgócsapatának kerete, emiatt több futballistának is távoznia kell. Ketten már el is hagyták a klubot, őket pedig hamarosan két új játékos követheti.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.24.
Fradi Baturina Xavier Mercier Carlos Auzqui átigazolás

Ibrahim Cissé, Cristian Ramírez, Mohamed Ali Ben Romdhane, Mohammed Abu Fani, Cebrail Makreckis, Tosin Kehinde, Halmai Ádám, Alekszandar Pesics és Varga Barnabás személyében tíz új játékos került a Ferencvároshoz, emiatt a keret akkorára duzzadt, hogy a klub kénytelen megválni néhány futballistától.

balesetező fradi játékos Carlos Auzqui
Carlos Auzqui hamarosan Argentínába szerződhet (Fotó: Török Attila)

Nemrég távozott az együttestől Fortune Bassey és Roko Baturina. Előbbi az izraeli Hapoel Petah-Tikvához került. A Fradinál 18 mérkőzésen jutott szóhoz, ezeken négy gólt szerzett, az elmúlt évben Csehországban és Svédországban is játszott, ám egyik helyen sem tartottak a későbbiekben igényt a szolgálataira.

Baturinát a portugál élvonalbeli Gil Vicente szerződtette, a horvát csatár viszont már végleges átigazolással váltott, a Transfermarkt értesülései szerint a Fradi 600 ezer eurós (225 millió forint) bevételre tett szert Baturinából. A 23 éves játékos 2020 nyarán a Dinamo Zagrebből igazolt a Fradiba, mutatói nem voltak rosszak, összesen 26 mérkőzésen 10 gólt és két gólpasszt jegyzett, ennek ellenére már háromszor is kölcsönadta a magyar rekordbajnok.

Bassey és Baturina után pedig két újabb játékosnak érhet véget a Fradinál lévő pályafutása. Carlos Auzqui közel áll ahhoz, hogy az argentin élvonal harmadik helyén álló San Lorenzóhoz kerüljön, az ulloi129 úgy tudja, a Fradi 130 ezer euró (48 millió forint) ellenében engedi el argentin játékosát, aki nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, ráadásul februárban ittas állapotban okozott közlekedési balesetet Magyarországon.

Xavier Mercier alig egy év után máris visszatérhet Belgiumba, aki az újonc RWDM segítségére lehet. A 33 éves irányító úgy érkezett Budapestre, hogy két évvel ezelőtt a belga élvonal asszisztkirálya volt, ám a Fradinál csak epizódszerep jutott neki, 23 tétmérkőzésen végül egy gólt és öt gólpasszt jegyzett.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás