"A Fradi már megnyerte a bajnokságot" - Sztankovicsnak üzent a Fradi egykori játékosa





Hrutka János szerint mindenkinek az érdeke a védő szerepeltetése.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.04.01.
Módosítva: 2024.04.04.
Fradi Botka Endre sportfogadás Ferencváros Marco Rossi

Vasárnapi, mezőkövesdi győzelmével újabb nagy lépést tett sorozatban hatodik bajnoki címe felé a Ferencváros focicsapata. A zöld-fehérek már 5 ponttal vezetnek a rivális Paks előtt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet is játszottak. Vasárnap éppen a Paks érkezik a Groupama Arénába, akkor végleg eldőlhet minden nyitott kérdés a bajnoki aranyat illetően. A mezőkövesdi találkozón ezúttal sem kapott ugyanakkor lehetőséget Botka Endre, aki végi a kispadon ült a találkozón. A válogatott játékosnak így egyre kevesebb esélye van arra, hogy ott legyen Marco Rossi Európa-bajnoki keretében.

20231116_2080_SZM
Botka márciusban már a válogatott keretben sem volt benne / Fotó: Szabó Miklós

Botka Endre helyzetéről írt közösségi oldalán a Ferencváros korábbi kiváló védője - vette észre a Magyar Nemzet. Hrutka János úgy kezdte sorait, hogy a Fradi már megnyerte a bajnokságot, gyakorlatilag akkor, amikor elkezdődött. Ebben a helyzetben pedig támogatni kellene a játékost, lehetőséget adni neki a bizonyításra.

"Amennyiben a műszerek nem azt mutatják, hogy 30 százalékos erőállapotban van és a sípcsontjáról sem pattan minden második labda Dibusz Dénes kapujába, akkor Botkának játszani kell. Alanyi jogon is megilletnék a percek a rutinos hátvédet, de egy olyan szituációban, amikor ezen múlik (talán az utolsó) Eb-szereplésének lehetősége, akkor ez mindenki érdeke."

– írta Hrutka, aki hozzátette, a Ferencvárosnak is érdeke, hogy minél több focista képviselhesse a klubot az Eb-n.

A hatszoros magyar bajnok Botka Endre eddig öt bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal. Korábban rendszeresen tagja volt a magyar válogatottnak is, amelyben mostanáig 25-ször szerepelhetett, a márciusi felkészülési találkozókra viszont nem kapott meghívót a szövetségi kapitánytól, Marco Rossitól. Botka az idei 26 NB I-es fordulóból csupán 13-szor lépett pályára, de teljes 90 percet csak kétszer játszott. A helyzete Dejan Sztankovics vezetőedző irányítása alatt sem lett rózsásabb.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás