Elárulta magát Klopp utódja, Szoboszlaiék bizakodhatnak





Mára már nyílt titok, hogy a Liverpool legfőbb edzőjelöltje a következő szezonra Rúben Amorim. A Sporting trénere nemrég reagált a jövőjéről, kijelentése után pedig még inkább bizakodhatnak Szoboszlai Dominikék.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.08.
Jürgen Klopp Liverpool vezetőedző Rúben Amorim sportfogadás

A szezon végén lezárul egy kilenc éve tartó fejezet a Liverpool történetében, Jürgen Klopp ugyanis biztosan elhagyja majd a 19-szeres angol bajnok kispadját. A klub nagy erőkkel keresi az utódját, a kívánságlista első két helyén pedig Xabi Alonso és Rúben Amorim állt.

Rúben Amorim nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a szezon végén elhagyja a Sportingot Fotó: AFP

A Leverkusennel parádézó spanyol tréner korábban játszott a Liverpoolban, így az ő szerződtetése több szempontból is különleges volt volna, azonban nemrég bejelentette, hogy a következő szezont biztosan mostani csapatával tölti majd. Így a Pool ráfordult Amorimra, aki ebben a szezonban a Sportinggal lehet portugál bajnok. A fiatal trénert még a Benfica elleni bajnoki rangadó (2-1) előtt kérdezték a jövőjéről, a válasza után pedig okkal bizakodhatnak Szoboszlaiék.

Nem garantálhatom, hogy maradok, mint ahogy Xabi Alonso tette. A Sporting a jövőre készül, én pedig egyelőre nem tudok semmit megígérni, mivel korábban a szavamat adtam, hogy ha nem nyerünk trófeákat, akkor elhagyom a Sportingot 

– kezdte Rúben Amorim, az interjút a Magyar Nemzet szemlézte.

„Ezt nem szegem meg. Már a közös utunk kezdetétől fogva hangoztattam ezt, mert fontos, hogy a játékosok megértsék, hogy nyerniük kell. Trófeákat akarunk elhódítani, a többiről azután döntünk. Nem stresszelek most túl sokat emiatt. Trófeákra vágyunk, és nem járunk messze a megszerzésüktől, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megnyerjük a következő meccsünket.”

A bajnokságban az együttes kifejezetten jól áll, négy pont az előnye a Benficával szemben hat fordulóval a vége előtt, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott a riválisánál, a Portugál Kupában pedig a döntőbe jutott. A 39 éves tréner 2020 márciusa óta a Sporting vezetőedzője, szerződése 2026 nyaráig szól, a Poolnak nagyjából 15 millió eurót (5,8 milliárd forint) kell kifizetnie, ha kivásárolja a portugál szakembert a kontraktusából.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Ezeket olvastad már?
Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás