Szoboszlait sokkoló hír fogadta, fájó döntést hoztak a Liverpool vezetői





Szűkült a kör, közeleg a döntés Jürgen Klopp utódáról. Sem Bayern, sem Liverpool: a körüludvarolt Xabi Alonso döntött a jövőjéről.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.03.29.
xabi alonso Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp sportfogadás liverpool

Hiába reménykedtek a Liverpool-hívek, minden jel arra mutat, hogy a korábbi közönségkedvenc, Bajnokok Ligája-győztes középpályásukból lett csodaedző, Xabi Alonso nem lesz Szoboszlai Dominikék új szakvezetője. 

Szoboszlai számára mélyütés lehetett, amikor megtudta, hogy csak nyárig dolgozhat együtt Klopp-pal - de utána kivel?
Szoboszlai számára mélyütés lehetett, amikor megtudta, hogy csak nyárig dolgozhat együtt Klopp-pal – de utána kivel? (Fotó: AFP)

Éppen amikor a válogatott futballisták visszatértek az angol sztárklubhoz, akkor terjedt el a hír: a Leverkusennel szárnyaló fiatal szakembert a Vörösök vezetői már ki is húzták a jelöltjeik listájáról. 

Egybehangzó sajtóhírek szerint így a Brighton & Hove Albion olasz trénere, Roberto De Zerbi vagy a lisszaboni Sporting portugál mestere, Ruben Amorim lehet Szoboszlaiék új főnöke, miután Klopp nyáron távozik az Anfield Roadról.

Az álomutódként kezelt Alonso minden bizonnyal marad a német gyógyszergyári csapat élén, amelyet másfél éve a Bundesliga 17. helyén vett át, most pedig tavaly nyár óta veretlenül száguld a bajnoki cím megszerzése felé. Ezt kürtölte világgá a mindig jól értesült olasz transzferguru, Fabrizio Romano is. Szerinte a spanyol edző csak jövő nyáron lenne hajlandó otthagyni a német klubját.

Az utóbbi 11 kiírásban győztes Bayern München hátránya 8 fordulóval a vége előtt 10 pont a Leverkusen mögött. A Liverpool mellett a Bajorok is kivetették a hálójukat a sikeredzőre, aki a Liverpool (2004-09) és a Real Madrid (2009-14) után, 2014 és 2017 között a müncheniek játékosaként is maradandót alkotott. Uli Hoeness, a Bayern tiszteletbeli elnöke szerint a kollégái hiába próbálkoztak meggyőzni Alonsót, marad a jelenlegi pozíciójában.

„Én és mi mindannyian különösen nagyra becsüljük Xabi Alonsót, de nem felejthetjük el, hogy jelenleg egy másik csapat edzője, amely éppen azon van, hogy német bajnok legyen. Ő sokat köszönhet nekik, mint ahogy ők is neki. Amennyire ismerem őt, inkább ott marad. Ha már két-három évvel tovább aratott volna ott sikereket, valószínűleg könnyebb lenne elhozni onnan. De hogy idén sikerüljön, azt nehéznek, sőt, hogy azt ne mondjam, lehetetlennek tartom” – mondta Hoeness.

Hasonló következtetésre juthattak a liverpooli vezetők is, így egyelőre továbbra is bizonytalan, ki lesz Szoboszlaiék edzője Klopp távozása után.





 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás