Szoboszlairól is szivárogtatott: csalással vádolják a világsztár-átigazolási gurut





Dániában azt állítják Fabrizio Romanóról, hogy pénzért a focisták és menedzsereik érdekei szerint ír bejegyzéseket több tízmillió követőjének.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.06.
Módosítva: 2024.03.06.
Fabrizio Romano fc köbenhavn vád Dánia

Magyarországon a nagy többség Szoboszlai Dominik klubváltásairól szóló hírek kapcsán ismerte meg Fabrizio Romano nevét (2020-ban az elsők között írt arról, hogy légiósunk Lipcsébe tart, tavaly pedig onnan Liverpoolba), pedig évek óta a világ egyik legelismertebb átigazolási szakértőjének számít. Exkluzív híradásai miatt rendkívüli népszerűségre tett szert a közösségi oldalakon: a Facebookon 17 millió, az X-en 20 millió, az Instagramon 27 millió követőnek posztol. Dániában most azzal vádolják, hogy nem újságírói, hanem anyagi szempontok alapján is ír bejegyzéseket. 

Fabrizio Romanót dán kollégái vádolják fizetett posztok megjelentetésével
Fabrizio Romanót dán kollégái vádolják fizetett posztok megjelentetésével           Fotó: Getty Images

Magyarul a vád szerint a hírek szereplői nemcsak információkkal látják el, de akár meg is vehetik, hogy a saját érdekeik szerint számoljon be a hírekről a Globe Soccer-gálán 2023 legjobb sportújságírójaként díjazott transzferkirály.

A Tipsbladet sportlap szerint bizonyos Roony Bardghji esete árulkodó. A 18 éves, szír származású svéd szélső a Köbenhavn legnagyobb kincse, máris 9 millió euróra (3,5 milliárd forint) taksálják. Ebben a szezonban már 11 gólt lőtt tétmeccseken, köztük egy győztes találatot a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-találkozón (4-3). A hírek szerint többek között éppen az MU, illetve a Chelsea, a Barcelona, a Bayern, a Leverkusen, a Dortmund és a Juventus is kiszemelte már. Romano nemrég azt írta róla, hogy azért került kispadra a koppenhágaiaknál, mert a neves kérői miatt nem akarja meghosszabbítani a 2025-ben lejáró szerződését.

Klubja visszautasította a Romano által „furcsa ügyként” tálalt posztot. Jacob Neestrup vezetőedző elmondta: ez nem igaz, mindig a legerősebb 11-et küldi pályára.

A Tipsbladet újságírója, Troels Bager Thogersen aki 15 éve foglalkozik a futball átigazolási rendszerével és annak árnyoldalaival szerint dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy egy Romano „hátországához köthető” cég ismeretlen összegek fejében reklámszagú bejegyzéseket ajánl fel kluboknak és menedzsereknek.

– Ebben a speciális helyzetben úgy tűnik, mintha a játékos és tanácsadója Romano jelentésével nyomást akarna gyakorolni a klubra – fogalmazott a svájci Blick szerint Thogersen, aki szerint az olasz sportújságíró gyakran az őt információkkal ellátók érdekei szerint posztolja a bejegyzéseit a követői tízmillióinak.

Vagyis a dánok szerint érdemes mindig kritikusan olvasni Romano értesüléseit.

– Ez nem újságírás. Ez egy olyan üzlet, amiben a klubok és ügynökök fizetnek a reklámért, márpedig az újságírásban nem így történik – mondta Thogersen, aki fontosnak tartotta hangsúlyozni: arra nincs bizonyítéka, hogy Bardghji esetében is pénzért jelent volna meg a bejegyzés, Romano pedig nem kívánt válaszolni a kérdéseire.

 

A botrány kirobbanása után, múlt hétvégén a fiatal focista két kihagyott meccs után újra pályára léphetett: a szünetben becserélte őt Neestrup a bajnoki éllovas Midtjylland ellen 2-0-ra elvesztett rangadón.





 





Ezeket olvastad már?
Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás