Ki lesz Szoboszlai edzője? Beintett a Liverpoolnak az álomtréner





Még mindig edzőt keres az FC Liverpool, amely sajtóhírek szerint nem számíthat az első számú kiszemeltre, Xabi Alonsóra.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.02.18.
Liverpool Jürgen Klopp xabi alonso

A Liverpool jelenlegi vezetőedzője, Jürgen Klopp nyáron elhagyja a klubot, amely egyelőre komoly gondban van. Sajtóhírek szerint nem került közelebb a megoldáshoz, nem tudni, ki a lesz a német tréner utódja, ugyanis az első számú kiszemelt, Xabi Alonso elhatárolódott a szereptől. A Liverpool egykori futballistája, a spanyol szakember jelenleg a Bayer Leverkusent vezeti, rendkívül sikeres, élen állnak a Bundesligában, és elhessegette a pletykákat. Kijelentette, elégedett a helyzetével, jól érzi magát Leverkusenben, és a sportigazgatója, Simon Rolfes is biztos benne, hogy a nyáron sem távozik.

Xabi Alonso
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Ha Xabi Alonso Németországban marad, akkor ki lesz Szoboszlai Dominik új edzője? A Daily Star öt lehetséges nevet dobott be:

Pep Lijnders

Az egyik opció a holland Pep Lijnders, aki jelenleg a Liverpool másodedzőjeként dolgozik. 2014-ben érkezett a csapathoz, 2018-ban rövid időre távozott, de aztán visszatért. A 41 éves szakember Klopp jobbkeze, a német szakember rendszeresen dicséri őt.

„Az elmúlt évek legbefolyásosabb embere egyértelműen Pep Lijnders volt ebben a klubban” – mondta Klopp. Hozzátette: „Kivételes munkát végzett.”

Roberto De Zerbi

A Brighton nem biztos, hogy elengedné De Zerbit, de nem valószínű, hogy meg tudnák akadályozni a távozását, ha a Liverpool hívná. Az olasz ambiciózus ember, és biztosan csábító lenne számára az előrelépés. De Zerbi kicsit hasonlít Kloppra a nagy energiájával és a szenvedélyével.

Ruben Amorim

A Sporting Lisbon mesterét más is vinné. Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona szeretné megnyerni őt Xavi utódjának. Apró bökkenő, Amorimnak 30 millió euró a kivásárlási ára. 2020 márciusában csatlakozott a Sportinghoz, azóta a Benfica és a Porto árnyékából kilépve bajnoki címet nyert a csapattal.

Zinedine Zidane

Mióta 2021 májusában másodszor is lemondott a Real Madrid vezetőedzői posztjáról, Zidane nevét számos csapattal összehozták. Nemet mondott az Egyesült Államok és Brazília szövetségi kapitányi posztjára, és azóta a megfelelő lehetőségre vár.

Graham Potter

Őt tavaly áprilisban menesztette a Chelsea, előtte kiváló csapatot rakott össze Brightonban. Potter egyik legnagyobb kihívása a Chelsea-nél a nagy egók és a topklubokkal járó nyomás kezelése volt. Ez várna rá Liverpoolban is, így nagy kérdés, hogy sikerrel járna-e Klopp utódjaként?





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás