"Nem hülye, tudja" – Gulácsi nagyot hibázott, ki véd a Real Madrid ellen?





A legrosszabbkor bakizott Gulácsi Péter: a Real Madrid elleni BL-visszavágó előtt kérdőjeleződött meg újra a helye a lipcsei kezdőcsapatban. Marco Rose vezetőedző védelmébe vette bakizó magyar kapusát.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.04.
Módosítva: 2024.03.05.
Gulácsi Péter Bajnokok Ligája RB Leipzig Real Madrid Marco Rose

Újra kérdéses a kapus kiléte az RB Leipzig kezdőcsapatában? Alighogy Gulácsi Péter a súlyos térdsérülése után visszaszerezte a korábban 7,5 évig megkérdőjelezhetetlen helyét, elkerülhető gólt kapott Bochumban. Egy lipcsei portál szerint bármilyen rutinos is a magyar válogatott légiós és riválisa, Janis Blaswich, mindketten azóta bizonytalankodnak, mióta éles a versenyhelyzet köztük.

Gulácsi bevédte a bochumi Maximilian Wittek szabadrúgását, de edzője továbbra is bízik benne
Gulácsi bevédte a bochumi Maximilian Wittek szabadrúgását, de edzője továbbra is bízik benne          Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Blaswich beugróként sokáig remekül helyettesítette Gulácsit, még a német válogatottba is behívták – majd, amikor kapusunk felépült és újra konkurenciát jelentett neki, egyre többet hibázott. Mióta pedig a magyar légiós visszakapta a helyét, ő bizonytalankodik. 

Bochumban ez belefért, a Lipcse négy góllal válaszolt és nyert végül 4-1-re, de mi lesz így szerdán (21.00, tv: M4 Sport), a Real Madrid vendégeként? 

A spanyolok 1-0-s lipcsei győzelme után csodával határos bravúr lenne Orbán Williék továbbjutása. Sokakban felmerült, hogy melyik kapussal fut ennek neki Marco Rose vezetőedző. A válasza alapján továbbra is kitart Gulácsi mellett.

Pete pofi, Pete kapus. Természetesen őt is bosszantja. Nem hülye, tudja, hogy talán védhette volna a lövést. De nincs szemrehányás! 

– mondta Rose, akit a kapusai párját ritkító rivalizálásáról is kérdeztek.

– Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, két remek kapusunk van. Néha nem könnyű kezelni ezt a szituációt, de hiszem, hogy egész jól megoldjuk, őszintén és nyíltan – válaszolta a lipcsei edző.

A  cikk végkövetkeztetése szerint a jelenlegi problémás kapuskérdés véglgs megoldását az jelenti majd, ha nyáron megérkezik a 22 éves belga Maarten Vandevoordt, aki várhatóan Gulácsit és Blaswichot is háttérbe szoríthatja.
 





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás