Parádézott Gulácsi riválisa: edzőjük szerint nem kérdés, ki lesz a kapus legközelebb





Gulácsi Péternek semmi oka az aggodalomra: csak fel kell épülnie, és visszakerül az RB Leipzig kezdőcsapatába.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.27.
Gulácsi Péter RB Leipzig Kapus Janis Blaswich Marco Rose

Gulácsi Péter a keresztszalag-szakadásával együtt közel másfél évig várt arra, hogy visszaszerezze a helyét az RB Leipzig Bundesliga-csapatában. Csakhogy három végigvédett bajnoki után újra sérülten dőlt ki, és a Bayern München otthonában elszenvedett szombati 2-1-es vereség során helyettese, Janis Blaswich volt a lipcseiek legjobbja. Azonnal felvetődött a kérdés: akkor a rangadó előtti utolsó edzésen a hasfalát fájlaló, ezért pihentetett magyar válogatott kapus most újra a kispadra kényszerül?

Csak Gulácsi Péteren múlik: ja felgyógyul, visszatér a lipcsei kezdőcsapatba
Csak Gulácsi Péteren múlik: ha felgyógyul, visszatér a lipcsei kezdőcsapatba Fotó: AFP

Marco Rose vezetőedző kerek perec megmondta, hogyan áll a Gulácsi, Blaswich kérdéshez.

– Janis jól tette a dolgát, szépeket védett és tisztességesen helyt állt. Mint ahogy korábban így tett Pete is.

Minden van nálunk, csak vita nincs a kapusokról. Ha Pete a jövő héten újra egészséges lesz, megint ő áll a kapuba.

Ha pedig még gondjai lesznek, akkor Janis. És ez így marad, nem fogunk minden héten újra erről vitatkozni – zárta rövidre az újságírók faggatózását Rose, aki tehát letette a garast: ahogy ősszel Blaswich élvezte a bizalmát, most Gulácsi az első számú kapus.

Egyébként maga Blaswich is sportszerűen nyilatkozott a párharcukról.

– Most az számít, hogy minél több pontot szerezzünk. Ehhez szükség van minden kerettagra. Egyszerűen össze kell tartanunk, és nem egyes pozíciókról beszélni – mondta, saját maga futtatása helyett a csapat érdekét szem előtt tartva.

Orbán Williék szerencséje, hogy a vereségüket sem az előttük, sem a mögöttük álló riválisok nem használták ki (a 3. Stuttgart ikszelt a Kölnnel, a 4. Dortmund kikapott a Hoffenheimtől, a 6. Frankfurt pedig szintén hazai pályán végzett döntetlenre a Wolfsburggal). Az 5. helyen álló lipcsei csapat legközelebb szombaton (15.30) Bochumba látogat, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő-visszavágó főpróbájaként.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás