Gulácsi és Orbán el van átkozva a Bayern München ellen





Marco Rossi klasszisai sok év után törnék meg a jeget. Gulácsi Péter és Orbán Willi külön-külön már voltak győztes csapat tagjai a Bayer München ellen, de együtt még sohasem.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.02.24.
Gulácsi Péter Szoboszlai Dominik RB Leipzig Orbán Willi Bayern München

Habár Gulácsi Péter a héten kihagyott pár edzést, várhatóan a hosszú sérülése és mellőzése után nemrég visszatért magyar kapus és válogatottbeli védőtársa, Orbán Willi is az RB Leipzig kezdőcsapatába kerül szombaton (18.30, tv: Aréna4), a címvédő Bayern München vendégeként. Kérdés, sikerül-e először együtt bravúrt elérniük a sztárcsapat ellen.

Orbán Willi és Gulácsi Péter: végre együtt is így ünnepelnének egy Bayern-verést
Orbán Willi és Gulácsi Péter: végre együtt is így ünnepelnének egy Bayern-verést        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német Bundesliga 23. fordulójának rangadója mindkét oldalnak nagyon fontos: a súlyos krízisbe került bajorok sorozatban 11 bajnoki elsőség után a címvédésért kapaszkodnának az éllovas Leverkusen után, az 5. helyezett lipcseiek pedig a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért küzdenek.

A vendégcsapat a legutóbbi két alkalommal győzött Münchenben: tavaly májusban, még Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően 3-1-re nyerték az idegenbeli bajnokit, majd (kupagyőztesként) az Allianz Arénában ütötték ki 3-0-ra a házigazda bajnokcsapatot a Szuperkupáért rendezett csúcsmeccsen. Légiósaink közül Orbán mindkétszer játszott, Gulácsi ellenben a sérülése miatt nem lehetett a pályán. 

A statisztikákból kiderül, hogy bár a két magyar válogatott klubikon külön-külön már volt részesei Bayern-verésnek, de együtt még egyszer sem ünnepelhettek.

A német labdarúgó-élvonalba 2016-ban felkerült lipcsei csapat rövidke története során eddig 19-szer csapott össze a Bayernnel; 10 vereség és 6 döntetlen mellett csak 3-szor nyert. A fent említett, tavalyi (Gulácsi nélkül aratott) sikerek előtt 2018 tavaszán, 2-1-re győzött az RB Leipzig egy hazai bajnokin – akkor Gulácsi Péter védett, ellenben Orbán Willi csak a kispadig jutott. Amikor mindketten játszottak, így alakult a Bayern elleni mérlegük: 8 meccs, 0 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség (gólkülönbség: 7-17).

– Voltak enyhébb problémái, de úgy tűnik, rendbejött. Jelen állás szerint vele tervezek a kezdő tizenegyben – nyilatkozta most Gulácsiról az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose a pénteki sajtótájékoztatóján.





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás