Óriási siker, Szoboszlai ebben is a legjobbak között van Angliában





Szoboszlai Dominik végsebességét eddig senki sem tartotta igazán kiemelkedőnek, pedig a Liverpool középpályásának a gyorsasága is kiemelkedő.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.06.
Liverpool Szoboszlai Dominik Premier League végsebesség

Szoboszlai Dominik ugyan újfent megsérült, és bizonytalan, hogy mikor játszhat újra a Liverpoolban, eddigi angliai karrierje azonban így is nagyszerűen alakul. Csapatával harcban áll a bajnoki címért, emellett az összes kupasorozatban (Ligakupa, FA-kupa, Európa-liga) versenyben van még a végső győzelemért, a Ligakupában már a döntőig menetelt klubjával.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominiknak a végsebessége is nagyon rendben van a Liverpoolnál Fotó: Jon Super

Szoboszlai eddig 28 tétmérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt ért el, amikor pedig egészséges, akkor szinte kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból. Értékét már 75 millió euróra (28 milliárd forint) taksálja a mértékadó Transfermarkt, amivel holtversenyben a csapat legdrágább játékosa. Egy nívós mutatóban pedig befért a Premier League öt legjobbja közé.

A The Sun szemlézte, kik voltak azok a futballisták, akik idén a legnagyobb végsebességet érték el az angol bajnokságban. Szoboszlai az előkelő negyedik helyen áll ezen a listán, 36,76 km/h volt a csúcsteljesítménye. Ezzel ő a Liverpool leggyorsabbja, valamint a középső középpályások közül sincs nála jobb a mezőnyben.

Az első helyen a Tottenham tavaly nyári igazolása, Micky van de Ven végzett (37,38 km/h), ezzel megdöntötte Kyle Walker 2020–21-es szezonban felállított rekordját (37,31 km/h). A legjobb hét között három szélső is megtalálható (Chiedozie Ogbene, Pedro Neto, Anthony Gordon), ezenkívül még egy középhátvéd (Dara O’Shea) és az Everton középpályása, Amadou Onana került fel a listára.

Érdekesség, hogy legjobb hétből négyen tavaly nyáron csatlakoztak a Premier League mezőnyéhez.

Komoly lehet a sérülése

Bár hivatalos megerősítés továbbra sem érkezett arról, hogy az újfent megsérülő Szoboszlainak mennyit kell kihagynia, Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője aggasztó dolgot állított a magyar sztárfocistáról: „Dom nagyjából ugyanazon a területen érzett fájdalmat, ahol korábban megsérült” – nyilatkozta még nem sokkal a múlt heti Arsenal elleni bajnoki előtt a német szakember. Könnyen elképzelhető, hogy emiatt újabb egy hónapos kényszerpihenő vár a 23 éves futballistára.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás