„Semmi szörnyű nem történt” – Hihetetlen részletek derültek ki a Fradi következő szerzeményéről





Oroszországban már tényként közlik, hogy a Pari Nyizsnyij Novgorod szélsője, Edgar Szevikjan a Ferencvároshoz kerül. Édesapja, aki egyben a menedzsere is, annyira szerette volna az átigazolást, hogy saját zsebből is faragott a vételárból.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.15.
Módosítva: 2024.01.15.
nyizsnyij novgorod Szevikjan Fradi átigazolás

Nem veszi félvállról a téli átigazolási szezont a Ferencváros olyannyira, hogy a klub már január első napjaiban bejelentett két új érkezőt (Habib Maiga a Metzből, Kenan Kodro Fehérvárról). A jelenleg Spanyolországban edzőtáborozó együttes pedig hamarosan tovább erősödik, az orosz élvonalban szereplő Pari Nyizsnyij Novgorod szélsője, Edgar Szevikjan is a magyar rekordbajnoknál fogja folytatni pályafutását.

Hamarosan új szélsőt jelent be a Ferencváros Fotó: Vasvári Tamás


A Fradi ugyan még nem jelentette be a 22 éves szélsőt, a Nyizsnyij Novgorod vezetői azonban már elárulták, hogy Szevikjan biztosan távozni fog, a zöld-fehér mezes együttes aktiválta az 1,1 millió eurós (414 millió forint) kivásárlási árát. Az Üllői129 állítja, hogy bár voltak belga és holland érdeklődők, illetve az egyik legnagyobb orosz topklub, a Krasznodar is szerette volna szerződtetni, a négyszeres örmény válogatott a Fradit akarta. Apja, és egyben ügynöke, Martirosz Szevikjan olyannyira Dejan Sztankovicsékat részesítette előnyben, hogy az orosz hírek szerint 300 ezer eurót (113 millió forint) bedobott az átigazolásba, hogy megkönnyítse a Fradi vezetőinek a dolgát.

„Ezzel komolyan gyengülnek. Nehéz lesz Szevikjant pótolni, körül kellene néznie a piacon, házon belül nem tudják megoldani. Szevikjannak ez egy egyértelmű előrelépés, mert a Ferencváros örökös bajnok, mindig résztvevője a nemzetközi kupáknak” – nyilatkozta Igor Kornyejev, az Espanyol és a Barcelona korábbi UEFA-kupagyőztes középpályása.

A Nyizsnyij Novgorod vezetőedzője, Szergej Jurán meglehetősen sértődötten reagálta le, hogy elveszíti a papíron legjobb játékosát

„A sajtóból értesültem az ügyről, sok a zaj ekörül az átigazolás körül, de semmi szörnyű nem történt. Szeretném megnyugtatni a szurkolóinkat, nincs veszteségről szó. Szevikjan még nem volt kulcsjátékos, még sokat kell dolgoznia. A téli szezon előtt kifejezetten gyengén játszott. A legjobbakat kívánom a karrierjéhez. Remélem minden összejön neki, de mi megleszünk nélküle. Minden nyugodt és normális nálunk.”

A 22 éves futballista 2022 nyaráig az akkor még spanyol élvonalbeli Levante kötelékébe tartozott, ahol a tartalékcsapatban pallérozódott. Ezután került Oroszországba, idén eddig minden sorozatot figyelembe véve 24 találkozón hét gólja van. A bajnokságban vezeti a házi góllövőlistát, és nagy érdemei vannak abban, hogy a szerény kerettel rendelkező Novgorod a kilencedik helyen áll a 16 csapatos bajnokságban. A szélső 1,8 millió eurós (676 millió forint) értékével az együttes legdrágábbra taksált futballistája. A négyszeres örmény válogatott a jobb szélen érzi igazán otthon magát, de tud támadó középpályást és centercsatárt is játszani.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás