Három játékosnak befellegzett a Fradinál, egymásnak estek a szurkolók





Két új érkezőt (Habib Maiga, Kenan Kodro) már bejelentett a Ferencváros a téli átigazolási időszakban, Hajnal Tamás sportigazgató pedig most megnevezett három futballistát, akivel a jövőben nem számol a klub. A döntés megosztotta a szurkolókat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.12.
Ferencváros Nguen Tokmac Owusu Kwabena anderson esiti átigazolás

Már a téli átigazolási időszak első napjaiban aktivizálta magát a Ferencváros, először a középső középpályás Habib Maiga érkezését jelentette be, majd megszerezte a Fehérvár gólvágóját, Kenan Kodrót. A keret azonban így már igencsak nagy létszámú, Hajnal Tamás, a klub sportigazgatója pedig megnevezett három olyan futballistát, akik a jövőben már nem fognak pályára lépni a zöld-fehér mezes együttesben.

20190922_4084_SZM
Tokmac Nguen öt év után távozik a Ferencvárostól Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

„Szemet szúrtak olyan dolgok is, amelyeken szeretnénk változtatni, ez személyekre bontva azt jelenti, hogy a szakmai stáb a jövőben nem számít Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára. Ők már nem is utaztak el az edzőtáborba, a távozásukról zajlanak egyeztetések” – nyilatkozta a Fradi oldalának Hajnal Tamás. A döntéseknek hamar nagy visszhangja lett, és a szurkolótábor két részre szakadt.

A többség ugyan abban egyetértett, hogy az egyszeres norvég válogatott szélső az elmúlt két évben már csak elvétve tudta régi önmagát megidézni, ellenben viszont sokak szerint egy ilyen meghatározó játékostól nem így kellett volna elköszönni.

Azért Tokmacot sajnálom. Amikor vitték volna, akkor a szívére hallgatott és maradt. Ennél azért többet érdemel. Értem, hogy profik vagyunk, de ennél többet érdemel!!! A többivel egyet értek

 – írta egy népszerű hozzászólás. A 30 éves Tokmac öt év alatt 193 találkozón lépett pályára a Ferencvárosban, 47 gólt és 33 gólpasszt szerzett, a 2020–21-es Bajnokok Ligája-főtáblára jutásban pedig kulcsszerepet vállalt, a csoportkörben pedig szintén össze tudott hozni egy gólt és egy gólpasszt.

Esiti és Owusu esetében már nagyobb volt a megosztottság. Az egyik tábor szerint jó döntés született, az ellenpólus szerint viszont előbbi jól oldotta meg a feladatait, utóbbiba pedig még van kiaknázatlan potenciál.

Esiti közel sem a leggyengébb a keretben! Sőt... Rég volt ilyen »ütköző« labdabiztos középpályása a csapatnak. Nagy kár érte

 – írta egy szintén sok lájkot kapott kommentelő. A 29 éves szűrő két évvel ezelőtt érkezett az Üllői útra és fizikai erejét kamatoztatva védekező feladatait jól ellátta, sebességét azonban több kritika illette.

Owusu egy éve írt alá a 34-szeres bajnokhoz, és rögtön az első bajnokiján, csereként beállva gólt lőtt a Paks ellen. Második meccse után viszont megsérült. Az idei szezonban többnyire a padról szállt be, 21 találkozón négy gólt és négy gólpasszt ért el. Nála is többen örültek, hogy távozik a csapatból, sokak szerint viszont volt még kiaknázatlan potenciál a 26 éves ghánaiban.

„Tokmac mindig is nagy játékos lesz a szememben (az utóbbi 2 év alibi játéka után is) őt nagyon sajnálom, de talán jobb lesz ez így... Esiti típusú játékosunk nem nagyon volt még, kár érte... ha egy picit gyorsabb lenne, akkor topligában játszana… Owusuban pedig több van ennél amit eddig láttunk, de ha itt nem jön ki akkor talán majd valahol máshol…” – foglalta össze a három játékost egy harmadik topkomment.

A szurkolók döntő többsége azt tanácsolja, hogy keretszűkítés esetén Amer Gojak, Giorgi Kharaishvili, Henry Wingo és Stjepan Loncar távozzon az együttesből.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás