Már nem is titok: ő érkezik a Fradi-csatár helyére





Hamarosan bejelentheti a Ferencváros a harmadik téli átigazolását. Edgar Szevikjan az orosz élvonalból érkezhet, klubja, a Pari Nyizsnyij Novgorod már elismerte, hogy közel a megegyezés a 34-szeres magyar bajnokkal.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.14.
Ferencváros Novgorod Szevikjan Fradi átigazolás

Eddig nagyon mozgalmasan alakul a Ferencváros téli átigazolási szezonja. A klub korábban bejelentette a védekező középpályás Habib Maiga és a Fehérvár gólvágója, Kenan Kodro szerződtetését. Ugyanakkor az is biztossá vált Hajnal Tamás sportigazgató korábbi nyilatkozatából, hogy Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena kikerült a keretből, és a szakmai stáb nem számít a további szolgálataikra.

20210720_19_KAR
Oroszországból érkezik Tokmac Nguen utódja (Fotó: Árvai Károly)

Most pedig egyre biztosabbá válik, hogy ki fogja pótolni az egyszeres norvég válogatott Tokmacot. A Fradi kinézte magának az orosz élvonalbeli Pari Nyizsnyij Novgorodnál játszó szélsőt, Edgar Szevikjánt. A 22 éves futballista 2022 nyaráig az akkor még spanyol élvonalbeli Levante kötelékébe tartozott, ahol a tartalékcsapatban pallérozódott. Ezután került Oroszországba, idén eddig minden sorozatot figyelembe véve 24 találkozón hét gólja van. A bajnokságban vezeti a házi góllövőlistát, és nagy érdemei vannak abban, hogy a szerény kerettel rendelkező Novgorod a kilencedik helyen álljon a 16 csapatos bajnokságban. A szélső 1,8 millió eurós (676 millió forint) értékével az együttes legdrágábbra taksált futballistája.

Az Üllői129 arról értesült, hogy bár Oroszország egyik legnagyobb klubja, a Krasznodar is szívesen látná soraiban, a négyszeres örmény válogatott a Fradi ajánlatára bólintott rá, a klub pedig kifizeti az 1,1 millió eurós (413 millió forint) kivásárlási árát. Ez pedig már több mint puszta átigazolási pletyka, ugyanis a Novgorod vezetősége is elismerte, hogy Szevikjan távozóban van és a Ferencváros lesz a befutó.

Igaz, hogy Szevikjan a Ferencvárosba igazol? Igen, igaz. Már csak a személyes tárgyalások vannak hátra, és hogy fizessenek nekünk

 – nyilatkozta Dimitrij Kondratov, a Pari NN igazgatóságának elnöke.

Még a Krasznodar sem igazolhat le mindig mindenkit. Edgar Európába akart menni. Nagyon szeretett volna egy európai klubhoz szerződni, így ez a játékos döntése. A Ferencváros ajánlatot tett, de még nem zárult le az üzlet

 – tette hozzá David Melik-Huszeinov, a Pari NN általános igazgatója.

Szevikjan képességei alapján képes lehet arra, hogy Tokmacot pótolni tudja, hasonlóan a norvéghoz, a támadóharmad több posztján bevethető. A legtöbbször a jobb szélső helyén játszik, de tud irányítóként és középcsatárként is futballozni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás