Klubváltás a Bundesligában: jó hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Szalai Attila ölébe pottyanhat a nagy lehetőség: távozóban az egyik posztriválisa. Az Eb előtti tavaszra változhat az ősszel sokat mellőzött válogatott védő helyzete.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.11.
Szalai Attila hoffenheim Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

Elveszítheti egyik legjobb védőjét a Hoffenheim, klubváltás jöhet, így az ősszel jobbára mellőzött Szalai Attila több játéklehetőséghez juthat tavasszal. 

Szalai Attilának a válogatottban egyelőre biztosabb a helye, mint a német klubcsapatában
Szalai Attilának a válogatottban egyelőre biztosabb a helye, mint a német klubcsapatában  
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A rövidke szünetben meglepetésként érte a hír a német Bundesliga 7. helyén telelő Hoffenheimet, hogy a kiesőzónából menekülő Union Berlin szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett Kevin Vogtnak. A 32 éves futballista – aki még Szalai Ádámmal is együtt játszott a csapatban – a nyári idényrajt után eleinte csak csere volt, de szeptembertől a védelem legbiztosabb pontjává vált. Más kérdés, hogy az átigazolási hírről és a „csúcsajánlatról” beszámoló Kicker szaklap megjegyzi: a hoffenheimi védőtársaihoz hasonlóan Vogt is el-elkövetett súlyos és elkerülhető hibákat. 

A rutinos német védőt jövő nyárig köti szerződés a „Falusiakhoz”. Az Union 2-3 millió eurót (760–1130 millió forint) fizetne érte a Hoffenheimnek, a focistának pedig a jelenleginél jelentősen magasabb fizetés, illetve a hosszabb távú kontraktus vonzza Berlinbe.

Szalai Attila (jobbra) mögött Kevin Vogt: posztriválisa távozása besegíthet a magyar válogatott védőnek
Szalai Attila (jobbra) mögött Kevin Vogt: posztriválisa távozása besegíthet a magyar válogatott védőnek       Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szalai Attilát tavaly nyáron klubrekordot jelentő 12,3 millió eurós (4,7 milliárd forint) összegért igazolt Hoffenheimbe a török Fenerbahcétől. Pellegrino Matarazzo vezetőedző az első bajnokin, a Freiburg ellen (1-2) rögtön a kezdőcsapatba is jelölte – csakhogy a magyar balhátvéd öngóllal debütált és a szünetben lecserélték. Azóta 16 Bundesliga-meccsből csak kettőt játszott végig, egyszer pedig lecserélték. Az előző szezonban a török Szuperliga legtöbbet játszó futballistája volt (a Fenerben 52, a válogatottban 8 mérkőzésen szerepelt), ellenben ősszel a Hoffenheimben csak 5 tétmeccsen lépett pályára.

Édesapja, a korábban szintén válogatott (sőt, kétszeres magyar bajnok) idősb Szalai Attila a minap még arra célzott, hogy mellőzött fia helyében klubot váltana a téli szünetben.

– Atti dolgozik keményen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha nem játszatja az edzője januárban – lesz három bajnoki –, akkor szerintem nincs értelme maradni Hoffenheimben – szögezte le a pályafutása csúcsán az MTK-ban és Vácon szerepelt édesapa. 

Kérdés, hogy az új helyzetben lép-e a nyári Európa-bajnokság előtt állandó játéklehetőségre vágyó Szalai, vagy ha törik, ha szakad, megpróbálja beverekedni magát a Hoffenheim kezdőcsapatába.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás