Klubváltás a Bundesligában: jó hírt kapott Marco Rossi kulcsembere





Szalai Attila ölébe pottyanhat a nagy lehetőség: távozóban az egyik posztriválisa. Az Eb előtti tavaszra változhat az ősszel sokat mellőzött válogatott védő helyzete.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.11.
Szalai Attila hoffenheim Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

Elveszítheti egyik legjobb védőjét a Hoffenheim, klubváltás jöhet, így az ősszel jobbára mellőzött Szalai Attila több játéklehetőséghez juthat tavasszal. 

Szalai Attilának a válogatottban egyelőre biztosabb a helye, mint a német klubcsapatában
Szalai Attilának a válogatottban egyelőre biztosabb a helye, mint a német klubcsapatában  
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A rövidke szünetben meglepetésként érte a hír a német Bundesliga 7. helyén telelő Hoffenheimet, hogy a kiesőzónából menekülő Union Berlin szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett Kevin Vogtnak. A 32 éves futballista – aki még Szalai Ádámmal is együtt játszott a csapatban – a nyári idényrajt után eleinte csak csere volt, de szeptembertől a védelem legbiztosabb pontjává vált. Más kérdés, hogy az átigazolási hírről és a „csúcsajánlatról” beszámoló Kicker szaklap megjegyzi: a hoffenheimi védőtársaihoz hasonlóan Vogt is el-elkövetett súlyos és elkerülhető hibákat. 

A rutinos német védőt jövő nyárig köti szerződés a „Falusiakhoz”. Az Union 2-3 millió eurót (760–1130 millió forint) fizetne érte a Hoffenheimnek, a focistának pedig a jelenleginél jelentősen magasabb fizetés, illetve a hosszabb távú kontraktus vonzza Berlinbe.

Szalai Attila (jobbra) mögött Kevin Vogt: posztriválisa távozása besegíthet a magyar válogatott védőnek
Szalai Attila (jobbra) mögött Kevin Vogt: posztriválisa távozása besegíthet a magyar válogatott védőnek       Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szalai Attilát tavaly nyáron klubrekordot jelentő 12,3 millió eurós (4,7 milliárd forint) összegért igazolt Hoffenheimbe a török Fenerbahcétől. Pellegrino Matarazzo vezetőedző az első bajnokin, a Freiburg ellen (1-2) rögtön a kezdőcsapatba is jelölte – csakhogy a magyar balhátvéd öngóllal debütált és a szünetben lecserélték. Azóta 16 Bundesliga-meccsből csak kettőt játszott végig, egyszer pedig lecserélték. Az előző szezonban a török Szuperliga legtöbbet játszó futballistája volt (a Fenerben 52, a válogatottban 8 mérkőzésen szerepelt), ellenben ősszel a Hoffenheimben csak 5 tétmeccsen lépett pályára.

Édesapja, a korábban szintén válogatott (sőt, kétszeres magyar bajnok) idősb Szalai Attila a minap még arra célzott, hogy mellőzött fia helyében klubot váltana a téli szünetben.

– Atti dolgozik keményen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha nem játszatja az edzője januárban – lesz három bajnoki –, akkor szerintem nincs értelme maradni Hoffenheimben – szögezte le a pályafutása csúcsán az MTK-ban és Vácon szerepelt édesapa. 

Kérdés, hogy az új helyzetben lép-e a nyári Európa-bajnokság előtt állandó játéklehetőségre vágyó Szalai, vagy ha törik, ha szakad, megpróbálja beverekedni magát a Hoffenheim kezdőcsapatába.

 





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás