Marco Rossi rossz hírt kapott, teljesen megalázzák a kulcsemberét





Egy újabb hétvége telt el úgy, hogy Szalai Attila nem kapott játéklehetőséget a Hoffenheimnél. A magyar labdarúgó-válogatott alapemberének nehezen indul a németországi kaland, Pellegrino Matarazzo vezetőedző egyelőre nem látja benne a fantáziát.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.30.
Módosítva: 2023.10.30.
Szalai Attila kispad Hoffenheim probléma Marco Rossi

Szalai Attila idén nyáron két és fél év után távozott a török Fenerbahcétól, és a Bundesligában szereplő Hoffenheimhez írt alá. A német futballklub 12,3 millió eurót (4,6 milliárd forint) fizetett érte, amivel a csapat történetének harmadik legdrágább igazolása lett. Vételárát azonban eddig nem igazán tudja törleszteni a pályán, mert kevés lehetőséget kap, vagyis megalázó helyzetbe került.

Szalai Attila
Hiába alapember a válogatottban Szalai Attila, a Hoffenheimben egyelőre csak epizódszereplő – Fotó: Csudai Sándor / Origo

Első tétmérkőzése jól indult, a Lübeck elleni Német Kupa-összecsapáson egy félidőt játszott, az együttes pedig magabiztosan továbbjutott. Ezt követően Pellegrino Matarazzo az első bajnoki fordulóban a kezdőbe jelölte a Freiburg ellen, ahol viszont gyenge teljesítményt nyújtott, öngólt szerzett, a szünetben lecserélték, és ezzel mintha teljesen elvágta volna magát.

A következő meccset a kispadon töltötte, utána viszont újra bizalmat kapott a Wolfsburg ellen, és itt már megbízhatóan játszott, a Hoffenheim 3-1-re győzött szeptember 2-án. Az azt követő négy bajnokin kihagyták, és legközelebb október 21-én a Frankfurt ellen játszott. Kikaptak 3-1-re, Szalait a 64 percben lecserélték.

További aggasztó hír, hogy a Hoffenheim, Szalaival a kezdőcsapatban, három bajnokiból kétszer kikapott, vagyis vele rosszabbul megy. Ez a három performansza eddig átlagosan 6,1-es értékelést ért (10 a legjobb), ez jelentősen kevesebb, mint amit tavaly a Fenerbahcéban (6,9) produkált.

Nehéz megérteni, hogy mi lehet Szalai problémája, Matarazzo ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányhoz, Marco Rossihoz hasonlóan a három belső védős rendszert alkalmazza, a nemzeti csapatban pedig világsztárok ellen is stabilan helytállt a 25 éves futballista. Szalai játékhiánya a közelgő Eb-selejtezők miatt rossz hírt jelent Marco Rossinak és a magyar válogatottnak.

Hoffenheimre a hét közben Német Kupa-forduló vár, november 1-jén, szerdán a Borussia Dortmund otthonában játszik.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás