Az új Fradi-sztár nem rejtette véka a véleményét Dejan Sztankovics edzőről





Szerdán bemutatták a Ferencváros új labdarúgóját, Edgar Szevikjánt. A 22 éves örmény válogatott elárulta, hogy döntésében nagy szerepet játszott, hogy Dejan Sztankovics személyében egy nagy nevű edző irányítja az együttest.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.18.
Módosítva: 2024.01.18.
Edgar Szevikjan szerződtetés Dejan Sztankovics Fradi Média Ferencváros

Edgar Szevikjan Ferencvárosba való átigazolását már napokkal ezelőtt biztosra lehetett venni, a 34-szeres magyar bajnok végül szerdán jelentette be a szerződtetését, a négyszeres örmény válogatott jobbszélsőért 1,1 millió eurót (414 millió forint) fizetett a klub az orosz élvonalbeli Pari Nyizsnyij Novgorodnak.

Edgar Szevikjan a Fradi harmadik téli átigazolása Fotó: Fradi.hu

„Hallottam már korábban is a Ferencvárosról, hiszen évek óta szerepel a nemzetközi porondon, ráadásul figyelemre méltó teljesítményt nyújt. Amikor meghallottam, hogy érdeklődnek irántam, rögtön arra gondoltam, ez egy komoly lehetőség számomra ahhoz, hogy nemzetközi szinten nézve is fejlődjek, és része legyek az európai labdarúgás vérkeringésének” – nyilatkozta a leigazolása után a Fradi Médiának Edgar Szevikjan. A 22 éves futballista tudja, hogy a klubnak hatalmas szurkolótábora van, a támogatásuk pedig érzelmileg rengeteget jelent egy futballistának. Csapattársai közül személyesen senkit sem ismer, egyedül Cristian Ramírez ellen játszott Oroszországban. 

A zöld-fehér mezes együttes vezetőedzője, Dejan Sztankovics nagy szerepet játszott Szevikjan fontos döntésében, a futballista ugyanis rendkívül tiszteli az Internazionale korábbi sztárját. A Fradi több kritikát kapott a szezon elején, amiért a csapattal remek eredményeket elérő Máté Csaba helyett végül a szerb trénert szerződtette. A bajnokságban ugyan egy pont hátrányban van a Fradi a listavezető Pakssal szemben, de a Konferencialiga-csoportjából továbbjutott és a Magyar Kupában is versenyben van, Sztankovics nemzetközi tekintélye pedig még vonzóbbá teszi a magyar sztárcsapatot, a vezetőség jó döntést hozott.

Természetesen ismerem Dejan Sztankovics pályafutását, ő egy igazi legenda a futball világában. Fantasztikus dolgokat ért el játékosként a sportágban, és szerintem edzőként is nagy dolgokra hivatott. Bízom benne, hogy az én játékom is magasabb szintre emelkedik majd a keze alatt, sokat tanulhatok tőle.

Az 1,8 millió euróra (686 millió forint) taksált szélső azt is elárulta, hogy mikre számíthatnak tőle a szurkolók. „Ha a saját játékomat kellene jellemezni, szeretek sokat cselezni, szeretem felvállalni az egy az egy elleni párharcokat. Támadójátékosként pedig természetesen imádok gólt szerezni vagy kulcspasszokat adni a társaknak.”

Szevikjan az NB I-ben debütálhat tétmérkőzésen a klub színeiben, a Fradi február 3-án a Kisvárda otthonában lép fel.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás