Milák Kristófról beszélt, váratlan vallomást tett Szilágyi Áron





A kardozó évtizedes titkot árult el pályafutásáról.



Megosztás
Szerző: ZRNJ
Létrehozva: 2023.11.16.
Módosítva: 2023.11.16.
Milák Kristóf pályafutás Szilágyi Áron

Szilágyi Áron kedd este, zárt körű eseményen a mentális egészségre való odafigyelés fontosságát hangsúlyozta. Ebben a témakörben a háromszoros olimpiai bajnok vívó érintette Milák Kristóf esetét is. Mint ismert, az olimpiai úszó április óta nem vett részt versenyeken, s továbbra sem tisztázott pályafutásának a jövője. Mindenki csak találgat vele kapcsolatban, de megérteni sokan nem próbálják meg. Szilágyi Áron szerint éppen ez a probléma.

Fotó: Knap Zoltán

Szilágyi 12 éve dolgozik sportpszichológusokkal, s maga is rendelkezik pszichológiai alapdiplomával. Éppen ezért is hangsúlyos a véleménye Milákkal kapcsolatban.

– A szövetségi elnök úgy nyilatkozik, mint egy szövetségi elnök, a szövetségi kapitány ugyanígy megmarad a saját szerepében. Nagyon hiányolom az empátiát ezekből a megnyilatkozásokból, nem érződik belőlük, hogy foglalkoznának azzal, hogy egyébként milyen állapotban van ez a srác

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Áron, aki saját pályafutásából is tudott olyan esetet mondani, amikor majdnem abbahagyta a sportot. Akkor 12-13 évesen került döntéshelyzetbe.

A barátaim együtt jártak kosárlabdázni, én pedig egyedül a vívóedzésekre, úgyhogy bejelentettem az édesanyámnak, hogy mostantól én is kosarazni szeretnék. Beleegyezett, de amikor két hét alatt rájöttem, hogy nem jó a labdaérzékem, nem olyan az egész, amilyennek elképzeltem, és ezért mondtam otthon, hogy újra vívni szeretnék, azonnal nyomta is a kezembe a becsomagolt vívózsákot.

Szilágyi az interjúban beszélt kisfiáról is, aki féléves. Az első hónapokban az edzőtábor és a világbajnokság miatt keveset látta. Legszívesebben minden percét vele töltené, de ez nem lehetséges.

Dolgozik bennem az az extra motiváció is, hogy ha már ott kell hagynom a családomat egy-két hétre, ha már nem láthatom a kisfiamat, akivel legszívesebben minden percet együtt töltenék, akkor igenis kötelességem, hogy minden edzésen száz százalékot hozzak ki magamból, és megnyerjem a versenyeket

 – mondta Szilágyi Áron.





 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás