„Nincs náluk Messi, de kőkemények" – figyelmeztette a Fradit a magyar válogatott korábbi sztárja





Az egykor a belga Beerschotban futballozó exválogatottunk, Kovács Ervin szerint újabb nehéz meccs vár a Ferencvárosra a Genk ellen a labdarúgó-konferencialigában.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.08.
Európa Konferencia Liga Genk Ferenváros

Meghatározó volt az október 26-i belgiumi pontszerzés (0-0) a Ferencváros számára, hiszen megőrizte veretlenségét az Európa-konferencialigában, és továbbjutó helyen áll. Csütörtökön ismét a Genkkel találkozik a Fradi, ezúttal a Groupama Arénában csapnak össze (18.45, TV: M4 Sport).

Kovács Ervin Fotó: Havran Zoltán

A csoportelsőség az olasz Fiorentináé lesz

 – vágott a dolgok közepébe Kovács Ervin, az 1984-ben a Szovjetunióban ifjúsági Eb-t nyert, Bicskei Bertalan-vezette magyar válogatott erőssége. – Budapesten a belgák hihetetlen harci készségét látjuk majd, a Genk a „sohasem adom fel” szlogen jegyében játszik. Ez már akkor is jellemezte, amikor én 1993 és 2000 között a belga Beerschotban játszottam.

Mivel három forduló után három ötpontos együttes küzd a biztos továbbjutást jelentő első  helyért, az EKL 4. fordulója több lesz, mint sorsdöntő. 

Nincs Messijük, csak robotolnak

A Genk odahaza a Fiorentina és Fradi ellen egyaránt döntetlent ért el.

„Nincs Lionel Messijük, de egyénileg és csapatszinten is jól felkészített csapat, 90 percen keresztül brusztolni fognak” – figyelmeztetett a 24-szeres magyar válogatott Ervin.

Arra aligha lehet számítani, hogy a belgiumi összecsapást még kihagyó, de azóta visszatért Adama Traoré megbontja a belga védelem bal oldalát.

„Hogy miért? Mert a kulcsfigurának számító mali csatárt ugyanúgy feltérképezte a genki szakvezetés, mint a többi Fradi-játékost. Komplikált összecsapásra készüljön az FTC, a belgák egyetlen célja a győzelem, egy újabb döntetlen végzetes számukra.”

A Genk nem alkuszik

Az Újpesten edzősködő Ervin elárulta, a Fradi valamennyi meccsét látta, és úgy véli, a hazai pálya előnye nem jelent biztos győzelmet a zöld-fehér csapatnak, még a döntetlen kiharcolása is fogas feladatnak ígérkezik. 

„Amivel nem azt állítom, hogy az egygólos hazai siker lehetetlen. Háromesélyes meccs elé nézünk, viszont a Fradi mestere, Dejan Sztankovics számíthat arra, hogy a Genk soha nem adja fel” – összegezett Kovács Ervin.

Az F-csoport állása:

1. Fiorentina 3 mérk./5 pont (10-4)

2. Ferencváros 3/5 (5-3)

3. Genk 3/5 (4-2)

4. Csukaricski 3/0

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás