Kiakadt Lisztes Krisztiánra, nem rejtette véka alá véleményét a Fradi-edző





Nehéz időszakot él meg Lisztes Krisztián a Ferencvárosnál. A 18 éves futballistára a Fehérvár elleni bajnoki (0-1) alatt akadt ki Dejan Sztankovics vezetőedző, miután nem teljesítette az elvárásait.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.13.
Módosítva: 2023.11.13.
Lisztes Krisztián forma hullámvölgy Sztankovics Fradi

Lisztes Krisztián hiába állt be a második félidő elején a Fehérvár elleni mérkőzésen az NB I 13. fordulójában, ő sem tudott segíteni a Ferencvároson, amely végül 1-0-s vereséget szenvedett. A magyar rekordbajnok vezetőedzője, Dejan Sztankovics nem is rejtette véka alá a véleményét a 18 éves tehetséggel kapcsolatban.

Lisztes Krisztián hullámvölgybe került a Ferencvárosnál Fotó: Balogh László 

Ő egy lenyűgöző játékos, egy az egy ellen az egyik legkiválóbb a magyar bajnokságban, ettől függetlenül ma nem azt kaptam tőle, amit elvártam. Nagyon fiatal még. Amikor a pálya szélén beszéltünk, próbáltam elmagyarázni neki, mi az, amit elvárok tőle

 – nyilatkozta Dejan Sztankovics a lefújást követően. A második félidőben volt olyan pillanata a meccsnek, amikor a szerb szakember első dühében le is cserélte volna a támadót.

Lisztes tavasszal robbant be a köztudatba, kilenc bajnokin öt gólt szerzett, ráadásul mindegyiket a kispadról beszállva érte el. A Fehérvár elleni duplája egy, a Vasas és az Újpest elleni találata pedig három-három pontot ért a Fradinak, Lisztes villanásai kulcsfontosságúak voltak a 34. bajnoki cím megszerzésében.

Ennek köszönhetően a nyáron igencsak kelendő lett, végül a német élvonalban szereplő Frankfurt csapott le rá. 4,5 millió eurót (1,6 milliárd forint) fizettek érte, de bónuszokkal együtt ez akár 10 millió euróra (3,7 milliárd forint) is felkúszhat. Ez az árcédula és a hirtelen jött népszerűség azonban nem feltétlenül válik Lisztes előnyére.

Idén eddig kilenc bajnokin lépett pályára, és 73 perccel többet játszott, mint a tavalyi szintén kilenc NB I-es összecsapásán. Az első és a második fordulóban rögtön betalált, azóta viszont visszaesett a formája. Nem tud kiemelkedni a mezőnyből és nem tudja magát beverekedni tartósan a kezdőcsapatba. A fegyelmezettsége lankad, október 8-án, a Debrecen ellen a 93. percben műeséséért kapott sárga lapot, egy perccel később pedig egy brutális becsúszás után második sárgával kiállították. Az ezt követő két bajnokiján (Újpest, Kecskemét) szintén begyűjtött egy-egy lapot.

A négy eddigi Konferencialiga-összecsapásból három alkalommal játszott, a Csukaricski ellen gólpasszt adott, de Genk ellen észrevétlen maradt. A 18 éves futballistának ez az első teljes szezonja a Fradinál, így nem szabad egyből pálcát törni felette, az elvárások viszont nem lesznek kisebbek, ezekhez muszáj lesz felnőnie.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás