„Remélem, Szlovákiát megkapjuk” – nagyon szorít Szoboszlaiéknak a budapesti vb-hős





A ciprusi Nicosián kezdte meg az erőgyűjtést a 2024-es világversenyekre Halász Bence, az idei budapesti atlétikai vb-n kalapácsvetésben bronzérmes kiválóságunk.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.30.
labdarúgó Eb Schäfer András Halász Bence Kleinheisler László

Jelenleg napi két tréninggel gyakorol a ciprusi melegben a szombathelyi válogatott atléta, Halász Bence, aki bronzérmet szerzett az augusztusi atlétikai világbajnokságon, ahol igazi hősként ünnepelték őt a szurkolók. 

Halász Bence Fotó: Csudai Sándor/Origo

– Klasszikus alapozás folyik – kezdte a Metropolnak Halász Bence, aki azt is elárulta, semmit sem csinálna másképp, ha a budapesti vb-t „újrajátszhatná”. – Tényleg semmit sem változtatnék, pontosan úgy versenyeznék, ahogy augusztusban tettem. 

A szigetországi erőgyűjtést december kilencedikéig folytatja, majd hazatér, aztán újra Ciprusra utazik. Jövőre júniusban Európa-bajnokság vár rá Rómában, ő viszont nem az olasz fővárosban tervezi az igazán nagy dobásait, tudniillik a fő cél a párizsi olimpiai éremszerzés.

– Tudják, nem lenne szerencsés a kétszeri csúcsforma... – indokolt Bence.

S mivel kedveli a magyar futballt, készséggel kijelentette, melyik három válogatottat látná szívesen a csoportunkban a jövő nyári németországi Eb-n.

Románia és Ausztria bármikor jöhetett volna, de velük egy kalapban szerepelünk a szombati sorsoláson, ezért ellenük nem futballozunk. Így abban reménykedem, hogy Szlovákiát megkapjuk.

Dobóatlétánk örömmel értesült arról, hogy az Union Berlin középpályása, a válogatott Schäfer András hosszú hónapok kihagyását követően újra futballozik, tudniillik a magyar válogatottban ő a legfőbb kedvence.

Vasi fiú, Szombathelyen személyesen is megismerkedtünk, erőteljes középpályás játéka meghatározó a nemzeti együttesünkben. Persze említhetném Szoboszlai Dominiket is, de érte az egész ország rajong érte, szóval természetes, hogy ő is kedvenc. Viszont őszintén kívánom a sorstól, hogy a szintén elég gyakran sérült Kleinheisler László épüljön fel az Eb-re, mert szimpatikus a játékstílusa.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás