Parádés beszólással tette emlékezetessé bronzérmét Halász Bence





A legtöbben Halász Bencétől vártak érmet a budapesti atlétikai világbajnokságon, a 26 éves sportoló pedig megugrotta az elvárásokat és a harmadik helyen zárt a kalapácsvetés fináléjában. A kiskunhalasi hős érzelmes nyilatkozatot tett a remek eredménye után.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.20.
Módosítva: 2023.08.20.
2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Halász Bence kalapácsvetés döntő bronzérem

Halász Bence augusztus 20-án, délután 17:50-től szállt harcba a világbajnoki címért a férfi kalapácsvetés döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon. A vb-bronzérmes és Eb-második versenyző az első kör után vezetett, végül pedig a harmadik helyen zárt Ethan Katzberg és Wojciech Nowicki mögött.

Halász Bence bronzérmet szerzett a hazai rendezésű budapesti atlétikai világbajnokságon Fotó: Csudai Sándor / Origo

A magyar hős  érzelmileg felfokozott állapban nyilatkozott a világbajnoki érme után.

Rendkívül nehéz bármit nyilatkozni, elérzékenyültem. Hálás vagyok azért, hogy a hazai közönség ennyit segített, nélkülük nem ment volna. Már az első dobásnál segített, hogy ennyi szeretet mellett tudtam elkezdeni a versenyt

 - mesélt érzéseiről Halász Bence. "Volt itt minden. Olyan felfokozott állapotban érkeztem, gyilkos nézéssel jöttem, elképesztő fókuszált voltam, annyira a szemem előtt lebegett a cél és hogy elsőre meglett a hőn áhított 80 méter az levett rólam egy hatalmas terhet, onnantól magabiztosan tudtam dobni."

"Már a dobásokra sem emlékeztem, hogy mi történt. Úgy voltam vele, ami a csövön kifér az menjen, de ilyen szeretettel körülvéve nem lehet rosszul teljesíteni.  Köszönöm Gyuri bácsinak, hogy Kiskunhalason magához vett, szeretnék sokáig ezen a szinten maradni" - mondta Halász, aki végezetül szenzációs beszólással válaszolt arra, hogy mit tervez a bronzérme után. 

Egy grealishezést tervezek.

Az angol futballista, Jack Grealish a Bajnokok Ligája megnyerése után óriási ünneplést csapott, két napon keresztül partizott, ittas állapotban készült mutatványai bejárták az egész világhálót. Halász mellett egy másik remek magyar eredmény is született augusztus 20-án, vasárnap délután, Krizsán Xénia élete legjobb helyezését elérve a negyedik helyen végzett a női hétpróbában.

Az alábbi fotóra kattintva galéria nyílik!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás