Euróban is rengeteg pénz, hát még forintban: meglett a gyümölcse Szoboszlai kemény munkájának





Csapatkapitányunk értéke ismét hatalmasat nőtt, a Transfermarkt már 70 millió euróra (26 milliárd forint) taksálja a 22 éves középpályást. Egy év alatt a duplájára emelte ázsióját a Liverpool játékosa.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.
Szoboszlai euró Liverpool előrelépés

Szoboszlai Dominik idén nyáron 70 millió euróért (26 milliárd forint) került a Liverpoolhoz, a vörös mezes együttesnél pedig rögtön alapember lett, mind a nyolc angol élvonalbeli mérkőzését végigjátszotta. Remek teljesítményét a mértékadó Transfermarkt is honorálta, amely értékét 50 millió euróról (19 milliárd forint) 70 millió euróra emelte.

Szoboszlai rárúgta az ajtót a Premier League-re, mindenki dicséri
Szoboszlai Dominik elképesztő nagyot ugrott előre egy év alatt – Fotó: AFP / AFP

A magyar válogatott csapatkapitánya az elmúlt hat évben nem mindennapi utat járt be. Először 2017 júliusában jegyezte a Transfermarkt, akkor az osztrák másodosztályú Lieferingben játszott kölcsönben, 16 évesen akkor 200 ezer euróra (78 millió forint) becsülték. Egy év múlva, a Salzburgban egymillió euróról (392 millió forint) rajtolt, másfél év alatt a 25-szörösére (25 millió euró/9,5 milliárd forint) nőtt az ázsiója, így került az RB Leipzighoz. Mire idén nyáron a Liverpool leigazolta, az értéke megint hatalmasat nőtt, és 50 millió euróra ugrott.

A mostani, 20 millió eurós (7,6 milliárd forint) előrelépése volt az eddigi legnagyobb változás karrierjében. Marco Rose, a Leipzig vezetőedzőjének tavalyi bizalma nagyon meglátszik a fejlődésén, egy évre lebontva az látszik, hogy Szoboszlai 35 millió euróról (13 milliárd forint) lépett elő a 70 millió eurót érő játékosok közé, ilyen ütemben kevés futballista tör előre.

És hogy mit jelent ez a magyar futballpiacra lebontva… Ezzel toronymagasan ő a legtöbbre taksált hazai játékos, a második helyen álló Kerkez Milos (18 millió euró/7 milliárd forint) lemaradása is hatalmas. A magyar válogatott 147 millió eurós összértéknek a közel 50 százalékát ő adja. A NB I-ben a Fradi, a Fehérvár és a Puskás Akadémia kerete összeadva éri el az ő piaci árát, a maradék kilenc együttes 245 futballistája együttesen ér annyit, mint Szoboszlai egymaga.

A 22 éves középpályás először az október 14-i, Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezőn mutathatja meg, hogy rászolgált a „70 milliós árcédulára”.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás