Világrekordot vár szombaton Budapesten a legendás magyar tanár úr





Lépten-nyomon ráköszönnek egykori tanítványai az olimpiai bronzérmes tornászra, Donáth Ferencre az atlétikai vb-n a Nemzeti Atlétikai Központban.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.25.
armand duplantis atlétikai vb 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Donáth Ferenc

Donáth Ferenc, gyűrűn és korláton olimpiai- és kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar tornász az önkéntesek között segít a budapesti vb-n. A 69 éves egykori tornász jelentkezését természetesen örömmel fogadták az atlétikai vb szervezői. 

atlétika
Fotó: Origo

Tanár úr, ön mit keres itt? – kérdezgetik sokan, tudniillik a jövőre 70 éves Donáth sokukat tanította a Testnevelési Egyetemen, köztük a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, Gyulai Miklóst is.

Donáth a Metropolnak elárulta, tolmácsként ott lehetett a brit Sebastian Coe mellett, amikor harmadszor is megválasztották a World Athletics elnökének. Három nyelven, angolul, németül és franciául is megérteti magát.

– Azt is élveztem, amikor a vb-rajt előtt a Deák Ferenc téren a trambulinugrásnál adhattam szaktanácsot a gyerkőcöknek – nyilatkozta. 

Azért fohászkodik, hogy szombat este ne essen az eső, mert aznap a svéd Armand Duplantis veszi kézbe a rudat. Minden mozdulatát árgus szemmel figyeli, Donáth biztos benne, hogy a 622 centivel világcsúcstartó skandináv tovább javítja saját rekordját.

– Rendszeresen nézem a Duplantis versenyeiről beérkező videofelvételeket. Mivel a sportos légmunka szakértője vagyok, a tévé előtt ülve konstatáltam, hogy némelyik ugrása 660 körüli lehetett.

Donáth vasárnapja igencsak mozgalmasnak ígérkezik, hiszen aznap a doppingellenőrzésnél segédkezők csoportjába osztották be.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás