Kilencszeres bajnok, óriási múltú csapat a Fradi máltai ellenfele

A Ferencváros a máltai Hamrun Spartans ellen folytatja az idei Európa Konferencia-liga küzdelmeit. A kilencszeres bajnok együttes az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.09.
Ferencváros Hamrun Spartans Európa Konferencia Liga

A Ferencváros 6-0-s összesítéssel lépett túl a Shamrock Roversen az Európa Konferencia-liga második selejtezőkörében. A harmadik rostán a máltai Hamrun Spartans ellen kell megmérkőznie, az odavágót augusztus 10-én, csütörtökön rendezik Máltán (20.00, Tv: M4 Sport).

Varga Barnabás, Fradi
A Hamrun Spartanst kell kiejtenie a Fradinak a rájátszás eléréséhez Fotó: fradi.hu

Az 1907-ben alapított Hamrun Spartans a kezdetektől tagja a máltai labdarúgó- ligának, első bajnoki címét 1914-ban nyerte el a vörös-fekete együttes – írja a Fradi.hu. 100 évvel később, 2014-ben kiesett a másodosztályból, ami után új alapokra kezdték építeni a klubot. Az együttes két év alatt visszajutott az első osztályba, majd 2021-ben újra bajnok lett, amit tavaly egy újabb cím követett, jelenleg kilenc bajnoki címe és hat kupagyőzelme van a klubnak.

Tavaly három Konferencia-liga párbajt is megnyert, végül a rájátszásban a Partizan Beograd búcsúztatta. Idén a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a Maccabi Haifa rögtön egy nagy pofont adott neki és 6-1-es összesítéssel kiejtette, az esélyesebb Dinamo Tbiliszi viszont oda-vissza megverte az EKL-ben. A nemzetközi összecsapásokon kívül viszont nem éri más meccsterhelés az együttest, a máltai bajnokság ugyanis még nem kezdődött el.

A klub értéke 4,98 millió euró (2 milliárd forint) a Transfermarkt.com adatai alapján, a legértékesebb játékosa az idén nyáron igazolt szerb védekező középpályás, Nemanja Krstic, akit 650 000 euróra (250 millió forint) taksálnak. Az idén lejátszott négy meccsen egyelőre Joseph Mbong a legeredményesebb, aki már három gólt is szerzett. A csapat vezetőedzője a 45 éves olasz Luciano Zauri, aki játékosként megfordult a Fiorentinában, a Lazióban, vagy éppen a Sampdoriában, edzőként pedig dolgozott a Bologna utánpótlásában is. A Hamrunt idén április óta irányítja.

A találkozót a közel 17 000 fős Nemzeti Stadionban rendezik majd.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás