Megvan Szoboszlai utódja Lipcsében, rekordösszeget fizettek érte





Miután Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku is elhagyta az RB Leipziget, a német klubnak pótolnia kellett a két kiváló futballistát. Egy komoly erősítés már érkezett, Lois Opendáért 43 millió eurót (16 milliárd forint) sem sajnált a vezetőség.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.18.
Szoboszlai Dominik RB Leipzig utód Lois Openda

Hiába érte el a tavalyi szezon végén a Bajnokok Ligáját érő a harmadik helyet az RB Leipzig, a nyár nem indult túl jól, ugyanis a német klubtól Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku is távozott, valamint Josko Gvardiol jövője is bizonytalan. A vezetőség erre reagálva alaposan a zsebébe nyúlt és szerződtette a Lens támadóját, Lois Opendát.

A 23 éves támadóért 43 millió eurót (16 milliárd forint) fizetett a Lipcse, ami klubrekordot jelentő összeg. Openda a mezszámválasztással rögtön Szoboszlai utódává vált, ugyanis a 17-es számban lép pályára majd, hasonlóan, mint a magyar válogatott középpályás az elmúlt két évben.

Openda első igazán jó szezonja a 2021–22-es esztendő volt, amikor a holland Vitesse csapatával 18 gólig jutott, ezt követően igazolta le a francia Lens 15 millió euróért (5,5 milliárd forint). A fiatal középcsatár tavaly az összes francia bajnokin pályára lépett, 21 gólt és négy gólpasszt rámolt be, kulcsszerepet játszott abban, hogy a Lens óriási meglepetésre a második helyen végzett az élvonalban a Paris Saint-Germain mögött. A belga válogatottban eddig kilenc alkalommal lépett pályára, a címeres mezben két gólig jutott.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás