Hihetetlen emlékek, ezek voltak Szoboszlai legnagyobb meccsei Lipcsében – videók





Szoboszlai Dominik 2021 januárjában igazolt az RB Leipzighez, ahol összesen 91 tétmérkőzésen lépett pályára. Lapunk összeszedte a 22 éves középpályás öt legnagyobb meccsét Németországban.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.03.
Szoboszlai Szoboszlai Dominik Bundesliga RB Leipzig Lipcse

Szoboszlai Dominik két és fél év után hagyta el az RB Leipziget és öt évre aláírt a Liverpoolhoz. A német topklubnál az első fél évében sérülés miatt nem tudott játszani, utána viszont már egészséges maradt, Marco Rose vezetőedző kezei között pedig kulcsemberré nőtte ki magát. Összesen 91 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 20 gólt és 22 gólpasszt jegyzett. A Metropol most összeszedte Szoboszlai öt legnagyobb meccsét Lipcsében.

Jól áll a vörös Szoboszlai Dominiknek, de lipcsei vagy Liverpool-címer lesz rajta a következő szezontól?
Szoboszlai két és fél évet töltött az RB Leipzignél Fotó: AFP

1. A Stuttgart elleni duplája

Szoboszlai 2021. augusztus 20-án mindössze második Bundesliga-mérkőzését játszotta, a Stuttgart ellen először volt a kezdőcsapat része. A fiatal középpályás rögtön le is tette névjegyét, az első és a második félidőben is betalált, utóbbi gólja egészen kivételesre sikeredett, a Leipzig pedig könnyedén, 4-0-ra győzött.

2. 92. percben egyenlítés a Paris Saint-Germain ellen

2021. november 3-án az energiaitalos csapat a Paris Saint-Germaint fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörében. A francia együttes 2-1-re vezetett, a hosszabbításban azonban tizenegyest kapott a hazai alakulat, a labda mögé Szoboszlai állt. A magyar játékost Neymar próbálta zavarni a rúgás előtt, ám nem járt sikerrel, a középpályás magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel pontot mentett a Leipzignek.

3. Varázslat a Dortmund ellen

A tavalyi szezon gyenge kezdete után a vezetőség menesztette Domenico Tedesco vezetőedzőt, a helyére Marco Rosét nevezte ki. A német tréner az első tétmérkőzésén rögtön a kezdőbe jelölte a Tedesco által mellőzött Szoboszlait, aki meg is hálálta a bizalmat. A Dortmund elleni rangadón bődületesen nagy gólt szerzett, emellé pedig egy gólpasszt is kiosztott magyar válogatott csapattársának, Willi Orbánnak, a Leipzig pedig ezzel 3-0-ra kiütötte riválisát.

4. Két gólpassz a három pontért

2022. október 15-én a Hertha BSC utazott Lipcsébe, az esélyesebb hazaiak pedig az első félidőben már háromgólos előnyre tettek szert. Szoboszlai öt perc leforgása előtt két gólpasszt is adott, előbb a 25. percben szolgálta ki Emil Forsberget, majd a 30. percben Abdou Diallo fejére ívelte tökéletesen a labdát egy szöglet után. A második játékrészben a Hertha végül két gólt is szerzett, ám pontot szerezni már nem tudott.

5. Gól a kupadöntőben

Az utolsó fontos állomás egy hónapja történt, a Leipzig 2-0-ra legyőzte a Frankfurtot a Német Kupa döntőjében. Szoboszlai végigjátszotta az összecsapást, a finálét pedig ő döntötte el a rendes játékidő utolsó perceiben. Christopher Nkunkutól kapott egy remek labdát, a ziccert pedig higgadtan értékesítette. Ez a gól a Leipzig második Német Kupa-győzelmét jelentette.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás