„Nyugi, a Fradi kitömi a feröerieket” – kettős sikert várnak az FTC-től a BL-ben





A Ferencváros kedden este a Feröer-szigeteken lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Huszonhárom éve a Tatabánya kitömte (4-0) feröeri ellenfelét.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.10.
Módosítva: 2023.07.10.
bl-selejtező Mészöly Géza Fradi labdarúgás

Kedd este 20.45-kor (tv: M4 Sport) a Ferencváros futballcsapata BL-selejtezőn a feröeri KÍ Klaksvíkkal találkozik. Elvileg nincs ok rettegésre, és így vélekedik erről két egykori tatabányai futballista, a Szalma József–Mészöly Géza duó. 2000. június 17-én a Kiprich József edző vezérelte Tatabánya Intertotó Kupa-találkozón játszott, és 4-0-ra elkalapálta a Tórsavnt. A Metropol kérésére Szalma és Mészöly tippelt a Fradi-meccsre. 

Mészöly Géza
Mészöly Géza Fotó: Unger Tamás

Az FTC 3-0-ra nyer – válaszolta az ifi Eb-t nyert Szalma, a holland Coerver-féle utánpótlásképzés magyar főnöke. – Lelkesek a hazaiak, ám futballtudásban szakadéknyi a különbség.

A feröeri játéktér, a műfű minden bizonnyal szokatlan lesz Lisztes Krisztiánéknak, de a tőlük megszokott körömpasszokkal eldugják majd a labdát. 

– Annak idején mi is ezt tettük, türelmes futballal kerekedtünk a hazaiak fölé.

2000-ben a Tatabánya edzője, Kiprich József arra intette Szalmáékat, nehogy gólt kapjanak, mert attól vérszemet kap a Tórsavn. A Bányász így cselekedett, sőt! Zsivótzky Gyula a 14. percben vezetést szerzett, majd Nagy Sándor (21. p.) formalitássá tette a folytatást. Bár a mai KÍ szívós, de a tatabányai legendák arra számítanak, hogy fokozatosan elveszíti majd a kedvét. Szalma nem tart attól, hogy az utóbbi napokban érkezett új Fradi-légiósok nem értik meg egymást a pályán. Az itthon maradó Ryan Mmaee helyére középső, befejező támadónak kiválónak ígérkezik Tosu Kehinde és Varga Barnabás. 

Meg sem fordult a fejemben, hogy Dibusz Dénesék ugyanúgy kiesnek, mint egy éve az azeri Qarabag ellen

 – nyilatkozta Mészöly. – Nincs ok izgalomra, a Fradi kitömi a KÍ-t, mert a mostanság érkezett új légiósai közül legalább öt tudása olyan szintű, hogy elbánnak a feröeriekkel. Nekünk a műfű nem okozott gondot annak idején, a fradisták pedig speciális futballcipőkben játszhatnak majd.

A Mészöly Focisuli elnöke amiatt sem izgul, hogy a befejező támadó Ryan Mmaee itthon maradt.

– Gyanítom, a középpályás kiválóság, Mohamed Alí Ben Romdán lesz a fazonszabász, mozgatja majd a csapatot.

A Bányász 23 éve bérelt kis repülővel utazott, melyből az utolsó, stavangeri tankolásnál felvett kerozinmennyiség vészesen fogyott, tudniillik Feröeren nem tudtak leszállni a rossz látási viszonyok miatt. Végül a skóciai Shetland repülőterén landoltak.

Kiprich József tűnt a legijedtebbnek, volt is oka rá – így Mészöly. – Emlékszem, a másodpilóta egy alkalommal kijött az utastérbe kezében egy csomó térképpel, és az inge csuromvizes volt a stressz miatt. Az ablakon kitekintve láttam, Shetlandre az utolsó pillanatban szálltunk le, ha akkor nem fogadnak, kiürül a tank, és a tengervíz a végállomás. Gyúrónk, Sándor Imre fokozta a feszültséget, azzal viccelődött, odahaza kár volt óriási családi házakat építeni, mert nem lesz ki használja...  





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás