„Ez a helyszín még többet hoz ki az emberből” – sztárok futottak a Nemzeti Atlétikai Központban





Történetének legnagyobb sporteseményére, a budapesti atlétikai világbajnokságra készül Magyarország.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.07.25.
Módosítva: 2023.07.25.
atlétikai világbajnokság jegy vb

Augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétái mérik össze az erejüket az impozáns Nemzeti Atlétikai Központban, amelynek futópályáját a vb rajtja előtt magyar hírességek is kipróbálhatták egy különleges esemény keretében. A sztárok 800 méteres síkfutáson mérték össze erejüket.

Fotó: Zsigmond László

Németh Balázs, a szervező bizottság vezérigazgatója elmondta, nagyjából 40-50 ezer külföldi turista jön Budapestre.

„A múlt héten már átléptük a 250 ezres mérföldkövet az eladott belépők tekintetében, most már a 300 ezres eladott jegy és bérlet felé száguldunk, és ezt szó szerint kell érteni, napról napra egyre nagyobb a vb-láz. Nagyjából 40-50 ezer olyan külföldi turista jön Budapestre, aki csak az atlétikai világbajnokság miatt döntött úgy, hogy ideutazik hozzánk.”

Kovács István korábbi ökölvívó olimpiai bajnok a feleségével együtt futott.

„Én tényleg azt mondom, hogy ennek a világbajnokságnak az egyik legkülönlegesebb története az, hogy egy 44 éves, kétgyermekes anyuka élete első válogatottságán képviselheti a magyar nemzetet, ez egy fantasztikus dolog.”

Harsányi Levente rádiós műsorvezető bevallotta, elképesztő élmény ebben a stadionban futni.

„Az, hogy egy ilyen helyen tudtunk futni, az annyira feldobja az ember hangulatát, meg magát az időeredményét is, kivéve az enyémet. Gratulálok a szervezőknek, a tervezőknek, mindenkinek, így szerintem ez a helyszín még többet hoz ki az emberből, mint szokott.”

Az alábbi fotóra kattintva galéria nyílik





Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.


 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás